Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 12. 2017,
19.36

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

4

Natisni članek

Luka Koper Andrej Božič Peter Gašperšič država uprava

Četrtek, 14. 12. 2017, 19.36

6 let, 4 mesece

Zakaj je Božič rekel ne vrhu Luke Koper? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

4

Dva tedna pred izredno skupščino Luke Koper je država očitno izgubila glavnega kandidata za vrh luške uprave. Mesto predsednika uprave so ponujali menedžerju Andreju Božiču, ki je Steklarno Hrastnik rešil z roba stečaja, vendar pa je ta dejal, da ga funkcija ne zanima več.

Novinarka: Sanja Hrgota/Video: Planet TV


Čeprav generalni direktor Steklarne Hrastnik Andrej Božič odhod v Luko Koper zavrača, to še ne pomeni, da tja nikoli ni bil namenjen, so poročali v oddaji Planet Danes na Planet TV.

Božič: "Lažje je delati v podjetju, kjer veš, kaj lahko pričakuješ"

"V predhodnem poizvedovalnem postopku, ki je bil še neformalen, sem dobil vabilo. Takrat sem si vzel čas za premislek, ker spoštujem tiste, ki te povabijo, ker to je le znak zaupanja in spoštovanja dela, ki smo ga naredili. Nisem hotel takoj reči ne, dejal sem, da bom razmislil," je pojasnil Božič.

Medtem pa minister za infrastrukturo Peter Gašperšič o omenjenih neformalnih pogovorih ni vedel ničesar. "Teh zadev, povezanih z dogajanjem v Luki Koper, ne morem, niti ne želim komentirati. Gospoda Božiča ne poznam," je pripovedoval minister.

Božič je medtem vabilo na vrh Luke Koper zavrnil. "Lažje je delati v podjetju, ki ima lastnika, od katerega veš, kaj lahko pričakuješ, in kjer lahko dosežeš dober rezultat," je pojasnil generalni direktor Steklarne Hrastnik.

Andrej Božič je prepričan, da je lažje delati v podjetju z lastnikom, za katerega veš, kaj lahko od njega pričakuješ. | Foto: Planet TV Andrej Božič je prepričan, da je lažje delati v podjetju z lastnikom, za katerega veš, kaj lahko od njega pričakuješ. Foto: Planet TV

Delo vodilnih narekujejo politični apetiti

Luka Koper je v večinski lasti države. Čeprav ima svojo upravo in nadzorni svet, se je preteklosti po mnenju poznavalcev večkrat izkazalo, da so pravzaprav politični apetiti tisti, ki narekujejo delo vodilnih. Marsikateri menedžer pa si želi, da bi imel proste roke.

"Moraš biti prepričan, da imaš te proste roke in da je ves del politike prepričan o tem. Zelo težavni pogoji so in jaz želim nekomu, ki bo v to zdaj zagrizel, zelo veliko korajže in zelo veliko mirnih živcev, da bo stvari premaknil naprej," je dejal Božič.

Pogum in dobri živci so vsekakor dobra popotnica, znanje in sposobnost prav tako, a preteklost je pokazala, da v Luki Koper nič od tega ne šteje, če kandidati plujejo proti političnemu toku, so poročali v oddaji Planet Danes.

Ne spreglejte