SiolNET. Posel danes Novice
0,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger

VZMD s kolektivno tožbo tudi zoper A1 Slovenija

0,12

termometer

Družba A1 |  | Foto: STA
Foto: STA

Skladno z napovedmi je Vseslovensko združenje malih deležnikov (VZMD) zaradi domnevnega oškodovanja naročnikov v ocenjeni vrednosti 52,3 milijona evrov vložilo kolektivno tožbo zoper operaterja A1 Slovenije. VZMD je kolektivno tožbo že konec decembra vložilo zoper Telekom Slovenija, napovedalo pa jo je tudi za druge operaterje.

Kot so danes sporočili iz VZMD, so kolektivno tožbo vložili prejšnji teden na Okrožnem sodišču v Ljubljani. "Po konservativnih ocenah strokovnih sodelavcev VZMD je bilo v zadnjih petih letih zaradi enostranskega dvigovanja cen naročniških paketov, brez vnaprej predvidenih razlogov in metode zvišanja cene oškodovanih najmanj 447 tisoč naročnikov A1," so navedli v združenju, ki napoveduje, da bosta v prihodnjih dneh vloženi še tožbi zoper operaterja Telemach in T-2.

VZMD je zaradi domnevnega oškodovanja okoli 1,5 milijona naročnikov že v začetku lanskega oktobra na telekomunikacijske operaterje naslovilo zunajsodne pozive k odpravi prakse enostranskega zviševanja cen in povračilu 200 milijonov evrov domnevno preplačanih računov. Že takrat so napovedali odškodninske tožbe, če rešitve ne bi mogli doseči po mirni poti.

Telekom Slovenija Novice VZMD s kolektivno tožbo zoper Telekom Slovenije, sledile bodo še tožbe preostalih operaterjev

Operaterji so vse očitke VZMD navedli kot neutemeljene, združenje pa je zato konec lanskega leta vložilo prvo kolektivno tožbo, zoper Telekom Slovenije, in napovedalo tožbe še zoper preostale operaterje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin