Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
4. 6. 2020,
16.23

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,12

1

Natisni članek

gradnja Ljubljana hotel

Četrtek, 4. 6. 2020, 16.23

3 leta, 10 mesecev

V središču Ljubljane nov hotel #foto

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,12

1

Hotel Galerija Ars | Foto Marko Rabuza

Foto: Marko Rabuza

V središču starega dela Ljubljane bo še ena stara meščanska hiša postala hotel. Na Čevljarski ulici 2 bo po novem hotel z 20 sobami.

Potem ko sta več let propadali, sta skoraj sočasno prenovo dočakali dve staromeščanski hiši na Čevljarski ulici v središču prestolnice.

Tik ob že skoraj do konca prenovljeni stavbi na Čevljarski 1 tik ob Šuštarskem mostu poteka še ena prenova. Podobno kot v primeru stavbe, kjer je bil dolga leta priljubljen lokal Zlata ladjica, bo tudi v tem primeru tu deloval hotel.

Lastniki so se namreč odločili za spremembo namembnosti stavbe, v njej bodo namesto stanovanj in galerije, ki je bila v pritličju, uredili družinski hotel.

Fotogalerija
1 / 10

Foto: API arhitekti

Dela so začeli v začetku februarja, po besedah enega od lastnikov Aleša Laha pa bodo trajala eno leto. Nekoliko jim je v načrtih ponagajala epidemija novega koronavirusa.

"Gradnja se je od marca do aprila nekoliko upočasnila, potem pa stekla normalno naprej," pojasnjuje Lah. Trenutno potekajo groba gradbena dela, stavbo pa bodo temeljito prenovili. Trenutno je zaradi del zaprt tudi del Čevljarske ulice, notranjost stavbe pa je povsem "olupljena".

Kolaž hoteli
Novice Na dobrih 100 metrih štirje novi hoteli v Ljubljani?

Namesto galerije in stanovanj hotel

Stavba je bila prvotno stanovanjska, v pritličju pa je dolga leta delovala Galerija Ars. Kot razlaga Lah, bodo v treh nadstropjih uredili štirizvezdični hotel z 20 sobami.

"Hotel bo voden družinsko. Cena prenočitve bo v višjem cenovnem razredu glede na razmere v Ljubljani. Odprtje hotela predvidevamo poleti 2021," pojasnjuje Lah. Dodaja, da pri prenovi 400 let stare stavbe sodelujejo z zavodom za varstvo kulturne dediščine. Družina Lah ob tem upravlja tudi s hotelom Galleria na Gornjem trgu.

Na nekaj deset metrih več novih hotelov

Hotel bo nosil imel po galeriji, ki je dolga leta delovala v pritličju stavbe, na področju hotelirstva pa bo imel v radiju nekaj deset metrov veliko konkurenco. Hotel bo, kot že rečeno, tudi v sosednji stavbi, ki je v lasti družbe AG, prenovo pa končujejo tudi na drugi strani Ljubljanice, kjer bo v stavbi, ki se razprostira med Mestnim trgom in Cankarjevim nabrežjem, predvidoma 39 sob.

Možnost ureditve hotelskih sob se sicer omenja še za stavbo na ulici Pod trančo 2 in nad znano ljubljansko picerijo Ljubljanski dvor.

Ne spreglejte