SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Peku delajo le s polovico zmožnosti

2

termometer

Pomanjkanje obratnih sredstev tržiški Peko, ki se mu z bankami ni uspelo dogovoriti za premostitveno posojilo, pesti že dolgo časa. Zato proizvodnja deluje le s polovico zmožnosti.

Nova denarna sredstva v podjetju pričakujejo od prodaje nepotrebnih nepremičnin. Kot je dejal predsednik uprave Peka Slavko Despotović, v podjetju za zdaj poslujejo kolikor toliko normalno, še vedno pa se mučijo z obratnimi sredstvi. Do zdaj jim je sicer v Peku za zagotavljanje svežega denarja uspelo prodati nekaj nepotrebnih nepremičnin, vendar jih glavnina prodaje še čaka.

Slaba prodaja Proizvodnjo, ki trenutno teče na od 50 do 60 odstotkih zmogljivosti, otežuje tudi slabša prodaja, ki je posledica podaljšanega poletja in nižje prodaje čevljev iz kolekcije jesen-zima. Omenjena Pekova kolekcija je sicer že v trgovinah, v proizvodnji so moški čevlji, v pripravi pa je tudi kolekcija pomlad-poletje 2014.

Čeprav proizvodnja deluje le s polovično močjo, ima delo večina zaposlenih v Peku, saj so procesi tudi za tekočim trakom tako urejeni, da ima vsakdo v proizvodnji svojo funkcijo. Poleg tega so v podjetju poskrbeli za ureditev okolice proizvodno-poslovne stavbe v Tržiču.

Tekoče obveznosti do zaposlenih poplačane Za zdaj Despotoviću uspeva tekoče izplačevati vse obveznosti do zaposlenih. Nove težave pa bi se lahko pojavile s koncem leta, ko se izteče moratorij na odplačilo bančnih posojil. V Peku se zato pripravljajo na nove pogovore z bankami, od katerih bodo v družbi še potrebovali pomoč. Dogovor pa bo odvisen od pripravljenosti bank in od tega, do kakšne mere bo do tedaj izpeljano preoblikovanje Peka.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin