Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 3. 2017,
13.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,90

7

Natisni članek

BTC Ljubljana Jože Mermal Peter Gašperšič Zoran Janković

Petek, 3. 3. 2017, 13.25

6 let, 6 mesecev

V ljubljanskem BTC se obeta 300 milijonov investicij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,90

7

Foto: STA

Ljubljanski župan Zoran Janković in minister Peter Gašperšič sta s predstavniki nekaterih družb podpisala sporazum za razvoj 300 milijonov evrov naložb na območju BTC. Investicije bodo prinesle okoli dva tisoč delovnih mest, državni proračun pa letno napolnile z dodatnimi 30 milijoni evrov, napoveduje predsednik uprave BTC Jože Mermal.

"Te investicije v sporazumu konkretiziramo in navajamo pristojnosti posameznih investitorjev. Podrobnosti o investicijskih vrednostih bodo še dorečene z nadaljnjimi sofinancerskimi sporazumi, se pa lahko veselimo, da se bodo že konec letošnjega leta, v prihodnjem letu in v letu 2019 te investicije zgodile in podprle načrtovani razvoj BTC," je dejal minister.

Kot je pojasnil Mermal, sporazum zadeva več kot 300 milijonov evrov naložb, med drugim BTC-ja, Ikee, Mercatorja, Slovenskih železnic in družbe Triglav Upravljanje nepremičnin. Na investicije se po njegovih besedah pripravljajo tudi v Žitu. Na območju BTC je bilo v zadnjih 20 letih investiranih več kot 400 milijonov evrov, je dejal Mermal.

Da bo Mercator investiral v BTC-ju, smo na Siol.net že pisali. Skladišče naj bi bilo veliko okrog 80 tisoč kvadratnih metrov. Naložba je vredna sto milijonov evrov, gradnja pa naj bi se začela letos. Na tem mestu Slovenske železnice in BTC Logistika že nekaj let načrtujeta gradnjo večjega logističnega središča

Posodobili bodo Šmartinsko cesto

Od novih investicij bodo imeli korist vsi državljani, je prepričan prvi mož BTC, saj bodo, kot je dejal, pristojni med drugim posodobili Šmartinsko cesto, s čimer bo zagotovljena večja pretočnost proti Šentjakobu, Domžalam, Litiji, Zagorju in Trbovljam.

Dejal je, da bo zaživel tudi Intermodalni logistični terminal – ILT Ljubljana. "Zdaj, ko prihaja tudi Mercator, bo imela Ljubljana v prihodnjih letih 170 tisoč kvadratnih metrov logističnih površin, kar pomeni, da dobro sledimo razvoju Luke Koper in bo to drugi najpomembnejši terminal v Sloveniji oz. eden najmočnejših kopenskih terminalov v jugovzhodni Evropi," je še izpostavil prvi mož BTC.

Ne spreglejte