Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 5. 2011,
16.39

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

turizem počitnice

Četrtek, 12. 5. 2011, 16.39

7 let, 2 meseca

Turistični delavci zoper enotne zimske počitnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Turistično gostinski zbornici Slovenije so ogorčeni nad vztrajanjem ministrstva za šolstvo in šport pri enotnem terminu zimskih šolskih počitnic.

Kot menijo, država v času gospodarske krize, ki je povezana z vse hujšo krizo delovnih mest, ne bi smela v lastno škodo in škodo slovenskega gospodarstva spreminjati režima počitnic. Zadnjih 18 let so bile počitnice razdeljene Razporeditev zimskih šolskih počitnic v dve časovni obdobji izmenično po območjih je bila uveljavljena zadnjih 18 let. Junija lani pa je minister za šolstvo in šport Igor Lukšič pravilnik o šolskem koledarju za osnovne šole spremenil tako, da zimske počitnice trajajo en teden v enotnem terminu za vse, kar je naletelo na nasprotovanje turističnih delavcev. "Hud udarec za 45.000 zaposlenih v turizmu" Skrčenje zimskih počitnic, ki so glavna zimska turistična sezona, na polovico, je hud udarec za 45.000 zaposlenih v turizmu in sproža strah za ohranitev delovnih mest, so sporočili iz Turistično gostinske zbornice Slovenije.

"Ministrstvo je povzročilo večji odliv sredstev v tujino" Ob tem se v zbornici sprašujejo, zakaj na ministrstvu nočejo razumeti, da so s poenotenjem termina zimskih počitnic povzročili povečanje odliva sredstev v tujino. Z vsakim milijonom evrov odliva za zimske počitnice v tujini državna blagajna izgubi približno 150.000 evrov prihodkov iz naslova davka na dodano vrednost, so izračunali.

"Država je letos izgubila vsaj milijon evrov DDV" Enostavna matematika pove, da je država zaradi svoje prenagle poteze samo v letošnjem letu izgubila vsaj en milijon evrov davka na dodano vrednost in odliv se bo nadaljeval tudi v prihodnjih letih, če ostane po njenem, opozarjajo v zbornici.

Na ministrstvu o vnovični delitvi počitnic ne razmišljajo Na ministrstvu o vnovični razporeditvi zimskih šolskih počitnic v dve časovni obdobji očitno ne razmišljajo. V predlogu novele zakona o osnovni šoli, ki je še do te sobote v javni razpravi, uporabljati pa naj bi začela s šolskim letom 2012/13, je namreč zapisano, da zimske počitnice trajajo en teden in se začnejo tretji ponedeljek v februarju.

Ne spreglejte