Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 12. 2019,
17.16

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Telekom Slovenije

Torek, 10. 12. 2019, 17.16

4 leta, 4 mesece

Tomaž Seljak je novi predsednik uprave Telekoma Slovenije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Nadzorni svet Telekoma Slovenije je na današnji seji za predsednika uprave imenoval Tomaža Seljaka, ki je po odhodu Matjaža Merkana že začasno vodil upravo družbe. Seljak je štiriletni mandat nastopil z današnjim dnem.

Kdo je Tomaž Seljak

Tomaž Seljak | Foto: Telekom Slovenije Foto: Telekom Slovenije Tomaž Seljak je magister elektrotehnike. Pred imenovanjem na mesto predsednika uprave je bil podpredsednik uprave Telekoma Slovenije, odgovoren za področje tehnologije, svoj drugi mandat v upravi družbe pa je začel 1. maja 2018. 

Ima dolgoletne izkušnje na področju telekomunikacij. V Telekomu Slovenije se je zaposlil leta 1997, in sicer v takratnem centru za vzdrževanje kabelskih omrežij, kjer je bil odgovoren za spremljanje razvoja in uvajanje optičnih omrežij. Po dveh letih se je pridružil službi telekomunikacijskih kabelskih omrežij ter aktivno sodeloval pri ustanovitvi podjetja GVO in vzpostavitvi poslovnih procesov med družbama Telekom Slovenije in GVO.

Leta 2004 je postal vodja službe skrbništva telekomunikacijskega kabelskega omrežja, v letu 2006 pa direktor sektorja za vključevanje in odpravo napak, kjer je sodeloval pri prenovi poslovnih procesov na področju zagotavljanja storitev poslovnim in rezidenčnim uporabnikom.

Med letoma 2009 in 2011 je bil direktor sektorja za kabelska omrežja in zagotavljanje storitev, nato direktor sektorja za vzdrževanje omrežja in zagotavljanje storitev, pred imenovanjem na mesto člana uprave družbe pa je vodil sektor za dostopovna omrežja.

S tem ko je nadzorni svet Telekoma Slovenije za predsednika uprave družbe imenoval Seljaka, je na mesto člana uprave, odgovornega za področje tehnologije, imenoval Matjaža Beričiča. Ta štiriletni mandat na mestu člana uprave družbe nastopi danes. 

Beričič je kariero leta 1998 začel v takratni družbi Simobil, leta 2007 pa se je kot vodja sektorja za jedrno omrežje pridružil takratnemu Mobitelu, ki je bil del Skupine Telekom Slovenije. Beričič je letos kot direktor prevzel vodenje organizacijske enote IKT in storitve omrežja, v okviru katere je bil med drugim odgovoren za razvoj tehnologij jedrnega omrežja, IT-infrastrukture in aplikacij ter tehnično podporo uporabnikom

Uprava Telekoma Slovenije ponovno v polni sestavi

Z imenovanjem Tomaža Seljaka na mesto predsednika uprave in Matjaža Beričiča na mesto člana uprave, odgovornega za tehnologijo, je uprava Telekoma Slovenije ponovno v polni sestavi. Poleg Seljaka in Beričiča so v upravi Telekoma Slovenije še Ranko Jelača, ki je odgovoren za področje prodaje in marketinga, Vida Žurga, odgovorna za finančno področje, in Špela Fortin, članica uprave – delavska direktorica.

Barbara Kürner Čad, predsednica nadzornega sveta Telekoma Slovenije, je ob tem dejala, da se je Seljak pri dozdajšnjem vodenju družbe izkazal kot preudaren menedžer z občutkom za razvoj poslovanja ter kot strokovnjak, ki področje telekomunikacij in trende odlično pozna. Za Beričiča pa je povedala, da v upravo prinaša svoje bogato znanje in izkušnje s področja tehnologije, kjer v prihodnje pričakujejo tudi razvoj novih poslovnih modelov.

Barbara Kürner Čad: "Telekomunikacije se že vsaj zadnje desetletje intenzivno spreminjajo tako storitveno kot tehnološko. V naslednjih nekaj letih bo razvoj zaznamovala tudi nova generacija mobilnih omrežij. Skladno s tem so pred Telekomom Slovenije številni izzivi, povezani z uresničevanjem zastavljenega strateškega poslovnega načrta ter novimi razvojnimi in tehnološkimi mejniki. Telekom Slovenije zato na eni strani potrebuje kontinuiteto vodenja, kar družbi zagotavlja stabilnost, hkrati pa predvsem odlično poznavanje in izkušnje na področju telekomunikacij, ki bodo izrazito pomembne v prihodnjem razvojnem obdobju."

Ne spreglejte