SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Težave v Seawayu, proizvodnja se še ni začela

3

termometer

Ruskemu distributerju Seawayevih plovil Vladimirju Zinčenku še vedno ni uspelo zagnati proizvodnje plovil v objektu na Zgoši, ki ga je najel od Seawaya v stečaju.

Mesec po potrditvi najemne pogodbe je težava namreč še vedno v dobavi kalupov, ki jih Seawayevi upniki ne želijo predati.

Naročil dovolj Zinčenko si že več mesecev želi čim prej obuditi proizvodnjo Seawayevih plovil, saj je zanje še dovolj naročil, ki jih podjetje tik pred stečajem ni moglo izpolniti. Da bi takoj po marčevskem stečaju začeli proizvodnjo, ni bilo mogoče, saj je bilo treba izpeljati postopek oddaje nepremičnin v najem in prodajo materiala. Ko so bile te formalnosti maja vendarle urejene, pa so se pokazali novi zapleti.

Čeprav so kalupi del najemne pogodbe, jih v proizvodni hali na Zgoši ni. So namreč pri dobaviteljih v Sloveniji in tujini, ki so za Seaway delali sestavne dele za plovila. Ker Seaway v hudih finančnih težavah dobaviteljem ni plačal, so ti kalupe zadržali.

Brez kalupov ni ogrodij Brez kalupov ni mogoče izdelati ogrodij za plovila, zato Zinčenko proizvodnje še ni mogel zagnati. Kot je povedal za STA, je že zaposlil pet ljudi, ki bi pripravili vse potrebno za začetek proizvodnje. Čaka le še na konec primopredaje, na materiale in kalupe.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin