SiolNET. Posel danes Novice
4,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Stavbi, ki je leta kazila središče Ljubljane, se obetajo lepši časi

4,35

termometer

V središču Ljubljane, ob Šuštarskem mostu, je z novim letom vrata zaprl lokal Zlata ladjica. Se po več letih propadanja obetajo lepši časi za hišo na Čevljarski 1 oziroma Jurčičevem trgu 1?

Stavba v središču mesta, v neposredni bližini Šuštarskega mosta, z novim letom doživlja spremembe. Po več letih je na Čevljarski 1 oziroma Jurčičevem trgu 1 nehal delovati lokal Zlata ladjica.

Lastnik stavbe je Mestni pristan, ki je v večinski lasti nepremičninske družbe AG, letos pa napoveduje njeno prenovo, poroča Dnevnik. Ob AG ima 33 odstotkov družbe od lani v lasti še podjetje Auratus, katere direktor je Aleš Musar, mož Nataše Pirc Musar.

Četrtino naj bi prispevala občina

Po besedah direktorja družbe AG Marka Koniča za stavbo v središču mesta čakajo še na eno soglasje, ob tem pa ni želel razkriti, koliko bo obnova dotrajane stavbe stala. 25 odstotkov bo pristavila Mestna občina Ljubljana v okviru projekta obnove stavbnih lupin Ljubljana.

Konič meni, da bo obnova stavbe, ki je zavarovana kot kulturni spomenik, zahteven projekt. V preteklosti je AG že napovedovala obnovo, vendar se v preteklih letih ni nič spremenilo.

Marko Konič napoveduje, da se bo obnova začela letos. Marko Konič napoveduje, da se bo obnova začela letos. Foto: STA

Namesto stanovanj hotelske sobe

Na Mol je bil denar za obnovo fasade rezerviran že leta 1998. Poleti 2013 je Konič zagotavljal, da se bo jeseni 2014 začela obnova močno dotrajane stavbe, ki ima 1.136 kvadratnih metrov bruto površine, vendar se to ni uresničilo. Takrat je investicijo ocenjeval na milijon evrov.

Pred leti je bila stavba ob Ljubljanici v javnosti prisotna predvsem zaradi spornega ogromnega reklamnega panoja, ki je prekrival osem oken. Po dveh letih opozarjanj so lastniki pano, ki je kršil mestni odlok o oglaševanju, odstranili.

Novi načrti prenove predvidevajo preureditev stanovanj v hotelsko sobe, ob tem pa naj bi v stavbi delovala še bar in restavracija, AG pa išče dolgoročnega najemnika.

O poslih Koniča in Musarja smo v preteklosti že poročali. Konec leta 2016 so bili udeleženi pri razkosanju SCT Strojegradnje, tovarne gradbenih strojev, ki je na svojem vrhuncu zaposlovala okrog dvesto ljudi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 16
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin