SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sporni posli v Hotelih Bernardin pod drobnogledom kriminalistov

1

termometer

 | Foto:
Kriminalisti ljubljanske policijske uprave in Nacionalnega preiskovalnega urada že več mesecev preiskujejo nekatere domnevno sporne posle v Hotelih Bernardin.

Zaradi suma zlorabe položaja in pravic ter oškodovanja družbe kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) že več mesecev preiskujejo nekatere domnevno sporne posle v Hotelih Bernardin, ki so zlasti zaradi številnih zgrešenih finančnih naložb iz preteklosti danes prisiljeni v prodajo svojih hotelov, za Dnevnik poroča Matjaž Polanič.

Gospodarsko kaznivo dejanje Na NPU so za časnik potrdili, da v družbi, ki se ukvarja s hotelirstvom in ima sedež v Portorožu, poteka predkazenski postopek v zvezi z gospodarskim kaznivim dejanjem. Kot so še dodali, v enem segmentu predkazenski postopek vodi tudi ljubljanska policijska uprava.

Kaj natančno preiskujejo in zoper koliko oseb vodijo postopek, na NPU zaradi varovanja interesa predkazenskega postopka niso želeli komentirati.

Pregled posebnih revizorjev Po neuradnih informacijah naj bi kriminalisti pod drobnogled vzeli prav nekatere posle, ki jih želijo pregledati tudi mali delničarji portoroškega hotelirja, ki so že na majski skupščini odločili, da bodo nekatere domnevno sporne posle z družbami, povezanimi z NFD Holdingom, ter družbo Flooring, pregledali posebni revizorji. Mali delničarji so zahtevali, da to nalogo opravi Ernst & Young, vendar dela še niso začeli, še piše Dnevnik.

Iz družbe Hoteli Bernardin so za STA sicer navedli, da z zadevo, torej potekom kriminalistične preiskave v zvezi z nekaterimi posli družbe, niso seznanjeni.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin