Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 11. 2021,
8.48

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,13

6

Natisni članek

spletna prodaja nakup Mimovrste Poljska

Petek, 5. 11. 2021, 8.48

2 leti, 5 mesecev

Spletni trgovec Mimovrste od zdaj v poljskih rokah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,13

6

mimovrste | Foto Mimovrste

Foto: Mimovrste

Spletni trgovec Mimovrste prehaja pod okrilje poljske nakupovalne platforme Allegro. Ta se je namreč v četrtek dogovorila, da od PPF, EC Investments in Rockaway Capital odkupi Mall Group, ki ima v lasti Mimovrste in WE/DO. Vrednost posla znaša 881 milijonov evrov, s prilagoditvijo za 44 milijonov evrov, kolikor znašajo dolgovi in druge postavke.

Kot so sporočili iz slovenskega spletnega trgovca, bo načrtovana združitev Allegra, skupine Mall Group in WE/DO utrdila njihov skupni status vodilne spletne tržnice oz. platforme za kupce in trgovce v Srednji in Vzhodni Evropi.

Združena skupina 135 tisoč trgovcev bo po njihovih navedbah na Poljskem, v Sloveniji ter drugih državah v Srednji in Vzhodni Evropi lahko uporabljala sistem "objavi enkrat - prodajaj povsod", pri čemer bo imela dostop do 250 milijard evrov vrednega maloprodajnega trga s 70 milijoni prebivalcev.

V Mimovrste, ki je največja spletna trgovina v Sloveniji, verjamejo tudi, da bo posel omogočil boljše nakupovalne izkušnje za 18-milijonsko bazo kupcev v regiji.

Ceneje
Novice Kupili Mimovrste, dobili oranžno luč ob nakupu Ceneje.si

Zapisali so še, da ekipo zdaj skupaj 7.200 zaposlenih, med katere spadajo tudi sami, "druži skupna kultura". "Usmerjena je v potrošnike in inovacije, z združitvijo pa se ji odpirajo nove karierne možnosti v živahnem mednarodnem delovnem okolju," so poudarili.

Transakcija, ki mora dobiti še zeleno luč regulatorjev, bo predvidoma končana v prvi polovici leta 2022. Končna cena posla se lahko poveča za največ 50 milijonov evrov.

Allegro je sicer najbolj priznana blagovna znamka za e-trgovino in največji trgovec z neživilskimi izdelki na Poljskem. Štejejo ga za enega izmed desetih najboljših spletnih platform za e-trgovino na svetu in uvršča se med sto mesečno najbolj obiskanih spletnih mest na svetu.

Novice Spletna trgovina Mimovrste v lasti nizozemskega holdinga
Ne spreglejte