SiolNET. Posel danes Novice
2,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Spletni trgovec Mimovrste od zdaj v poljskih rokah

2,13

termometer

mimovrste
Foto: Mimovrste

Spletni trgovec Mimovrste prehaja pod okrilje poljske nakupovalne platforme Allegro. Ta se je namreč v četrtek dogovorila, da od PPF, EC Investments in Rockaway Capital odkupi Mall Group, ki ima v lasti Mimovrste in WE/DO. Vrednost posla znaša 881 milijonov evrov, s prilagoditvijo za 44 milijonov evrov, kolikor znašajo dolgovi in druge postavke.

Kot so sporočili iz slovenskega spletnega trgovca, bo načrtovana združitev Allegra, skupine Mall Group in WE/DO utrdila njihov skupni status vodilne spletne tržnice oz. platforme za kupce in trgovce v Srednji in Vzhodni Evropi.

Združena skupina 135 tisoč trgovcev bo po njihovih navedbah na Poljskem, v Sloveniji ter drugih državah v Srednji in Vzhodni Evropi lahko uporabljala sistem "objavi enkrat - prodajaj povsod", pri čemer bo imela dostop do 250 milijard evrov vrednega maloprodajnega trga s 70 milijoni prebivalcev.

V Mimovrste, ki je največja spletna trgovina v Sloveniji, verjamejo tudi, da bo posel omogočil boljše nakupovalne izkušnje za 18-milijonsko bazo kupcev v regiji.

Ceneje Posel danes Kupili Mimovrste, dobili oranžno luč ob nakupu Ceneje.si

Zapisali so še, da ekipo zdaj skupaj 7.200 zaposlenih, med katere spadajo tudi sami, "druži skupna kultura". "Usmerjena je v potrošnike in inovacije, z združitvijo pa se ji odpirajo nove karierne možnosti v živahnem mednarodnem delovnem okolju," so poudarili.

Transakcija, ki mora dobiti še zeleno luč regulatorjev, bo predvidoma končana v prvi polovici leta 2022. Končna cena posla se lahko poveča za največ 50 milijonov evrov.

Allegro je sicer najbolj priznana blagovna znamka za e-trgovino in največji trgovec z neživilskimi izdelki na Poljskem. Štejejo ga za enega izmed desetih najboljših spletnih platform za e-trgovino na svetu in uvršča se med sto mesečno najbolj obiskanih spletnih mest na svetu.

Posel danes Spletna trgovina Mimovrste v lasti nizozemskega holdinga

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin