Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 5. 2015,
9.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

natečaj

Sreda, 20. 5. 2015, 9.32

6 let, 6 mesecev

Slovenska ideja igrivega bančništva privlačna za Bližnji vzhod

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na Bližnjem vzhodu se zanimajo za prototipno storitev igrivega bančništva prihodnosti, ki so jo študenti elektrotehnike in računalništva razvili na delavnici Money Talks podjetja Halcom.

Money Talks - delavnica za nadarjene študente Zmagovalna praksa majskega izbora, ki je v ospredje postavil inovativnost, je delavnica Money Talks, ki so jo za študente elektrotehnike in računalništva pripravili v podjetju Halcom v soorganizaciji s študentskim društvom EESTEC LC Ljubljana, fakulteto za računalništvo in informatiko ter fakulteto za elektrotehniko.

Podjetje Halcom se ukvarja z elektronskimi plačilnimi sistemi, s svojimi rešitvami pa oskrbuje več kot 70 bank na treh celinah.

Na enotedenski mednarodni delavnici, ki je oktobra lani potekala v prostorih Halcom Studia, Halcomovega inkubatorja za razvoj idej, je 20 slovenskih in tujih študentov iskalo prototipne rešitve spletnega bančništva prihodnosti.

Vizija, ki skozi bančno poslovanje vodi z igro Halcomovi strokovnjaki so za temo delavnice izbrali Igrifikacijo v bančnem poslovanju. Študenti, ki so v Ljubljano prišli tudi iz Pakistana, Afganistana, Turčije, Nemčije, Srbije in Bosne, so ob pomoči mentorjev rešitve razvijali v skupinah.

"Storitev, ki so jo zasnovali študentje, uporabnika mobilnega bančništva vodi prek različnih iger," inovativno idejo, ki je prepričala predstavnike gospodarstva, pojasni Primož Zupan, Halcomov idea manager. Prepričan je, da gre za enega od trendov mobilnega upravljanja z denarjem v prihodnosti.

Za igrive banke se že zanimajo na Bližnjem vzhodu Prototipe so že predstavili tujim partnerjem, zanje se še posebej zanimajo banke na Bližnjem vzhodu. Kot pravi Zupan, je le še vprašanje časa, kdaj bo "igrivo bančništvo" zaživelo v praksi.

Uspešno prvo delavnico so letos v Halcomu in EESTEC še nadgradili s širšim partnerstvom in jo poimenovali Biti bančništva (Bytes of Banking). Študentom elektrotehnike in računalništva se bodo julija pridružili še študenti ljubljanske ekonomske fakultete, na ravni podjetij pa NLB, ki bo eni skupini dodelila poseben izziv. Skupaj bodo snovali ideje o tem, kakšna bo banka prihodnosti.

Ne spreglejte