SiolNET. Posel danes Novice
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Širitev terminala na Brniku bo stekla v prihodnjih dneh

0,03

termometer

Brnik letališče
Foto: Klemen Korenjak

Širitev potniškega terminala na ljubljanskem letališču bo po napovedih družbe Fraport Slovenija stekla v prihodnjih dneh. Najprej je treba pripraviti gradbišče, nato bodo stekla tudi dela, so pojasnili. Družba je pogodbo v vrednosti 17,3 milijona evrov z izbranima izvajalcema, podjetjema GIC Gradnje in Elcom, podpisala v četrtek.

Potem ko se je prejšnji teden iztekel pritožbeni rok na izbor izvajalca širitve potniškega terminala na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, so v družbi Fraport Slovenija z izbranima izvajalcema že podpisali pogodbo in tako omogočili čimprejšnji začetek del.

Fraport Slovenija je za gradbena in obrtniška dela za razširitev terminala izbral skupno ponudbo podjetij GIC gradnje iz Rogaške Slatine kot vodilnega partnerja in ljubljanskega Elcoma. Na razpis je sicer prispelo šest ponudb, ponudba izbranih izvajalcev v vrednosti 17,273 milijona evrov brez DDV pa je bila najugodnejša.

GIC gradnje je v skoraj 30 letih izvedel že več tisoč projektov, razširitev potniškega terminala pa bi bila glede na reference, navedene na spletnih straneh podjetja, eden njegovih največjih projektov.

Fraport Slovenija želi zaključiti dela na terminalu pred predsedovanjem Slovenije Svetu EU v drugi polovici leta 2021.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin