Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 3. 2018,
16.49

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

SDH uprava nadzorni svet Slovenski državni holding

Četrtek, 22. 3. 2018, 16.49

6 let, 1 mesec

SDH še naprej brez tretjega člana uprave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
SDH | Foto Bojan Puhek

Foto: Bojan Puhek

Uprava Slovenskega državnega holdinga (SDH) za zdaj ostaja brez tretjega člana. Nihče od kandidatov, ki so se uvrstili v ožji izbor, namreč ni pridobil zadostne podpore članov nadzornega sveta SDH.

"Na redni seji dne nadzorni svet SDH ni imenoval nobenega od kandidatov za člana uprave, ki so se uvrstili v ožji izbor, ker niso dobili zahtevane večine glasov članov nadzornega sveta," so popoldne sporočili iz SDH. Nadzorni svet je danes glasoval o kandidatih, ki so se prijavili na mednarodni razpis.

SDH je mednarodni razpis sicer objavil decembra lani, nanj pa se je prijavilo 13 kandidatov. Nominacijska komisija je nadzornikom predlagala dve imeni. Kot smo že novembra lani poročali na Siol.net, je bil v igri za položaj tudi nekdanji generalni direktor Pivovarne Laško Union Dušan Zorko

Da bi bil pripravljen zapolniti prazno mesto, je ta teden potrdil tudi prvi nadzornik SDH Damjan Belič. Belič bi lahko v upravo vstopil za največ leto dni, podobno kot je to po odhodu Marka Jazbeca leta 2016 storila predsednica uprave Lidia Glavina. Naknadno so nam iz SDH sporočili, da nadzorni svet o Beliču ni glasoval. 

Uprava SDH še naprej le z dvema članoma

Mesto v upravi SDH se je izpraznilo oktobra 2016, ko je sporazumno odšla Anja Strojin Štampar. V upravi tako za zdaj še vedno ostaja predsednica Lidia Glavina in članica uprave Nada Drobne Popovič.

Minister za gospodarski razvoj Zdravko Počivalšek je ob robu prireditve ob 20-letnici priznanja RS za poslovno odličnost v Portorožu za STA povedal, da odločitev nadzornikov SDH o neimenovanju člana uprave popolnoma razume.

"Glede na okoliščine si opravljanje tekočih poslov zdaj, ko je vlada v odstopu, vsak tolmači po svoje," je ocenil minister in dodal, da je odločitev nadzornikov moč razumeti tudi tako, "da niso želeli dati popotnice novi vladi s kakršnimikoli očitki, da je pohitela z imenovanjem. V tem kontekstu se mi tudi zdi, da smo s tem razbremenili SDH pritiskov, da bi kakršnakoli drugačna vlada lahko začela kakršnekoli aktivnosti v kadrovskem smislu".

Nadzorni svet ima sicer po besedah ministra na voljo tudi "vmesne variante", a je na njih, da povedo, kako bodo dosegli, da bo delovanje SDH maksimalno operativno.

Počivalšek je sicer poudaril, da SDH potrebuje tretjega člana uprave tako zaradi cilja doseganja osemodstotnega donosa na kapital iz naslova upravljanja državnega premoženja kot zaradi uresničevanja turistične strategije Slovenije. (STA)

Ne spreglejte