Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 9. 2018,
20.54

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

SDH Andrej Bertoncelj nadzorni svet vlada

Sreda, 12. 9. 2018, 20.54

5 let, 7 mesecev

SDH: Predlog za začasnega člana uprave bomo podali takoj po potrditvi vlade

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
SDH | Nadzorni svet SDH bo predlog za začasnega člana uprave SDH prek sodišča podal takoj po četrtkovem imenovanju Andreja Bertonclja za ministra za finance. | Foto Bojan Puhek

Nadzorni svet SDH bo predlog za začasnega člana uprave SDH prek sodišča podal takoj po četrtkovem imenovanju Andreja Bertonclja za ministra za finance.

Foto: Bojan Puhek

Nadzorni svet SDH bo predlog za nujno imenovanje začasnega člana uprave holdinga prek sodišča podal takoj po četrtkovem imenovanju sedanjega člana uprave Andreja Bertonclja za ministra za finance v vladi Marjana Šarca, so po današnji seji nadzornikov sporočili iz SDH. V četrtek bo medtem objavljen tudi mednarodni razpis za nova člana uprave.

Prvi nadzornik Damjan Belič je danes povedal, da novih informacij o začasnem članu uprave ne more dati. "Ime bo znano ob odločitvi sodišča," je poudaril Belič.

Dušan Zorko
Novice Kdo so nova imena v igri za vrh Slovenskega državnega holdinga

Nadzorniki bodo začasnega člana uprave imenovali prek sodišča

Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) je odločitev, da bo uporabil možnost imenovanja začasnega člana uprave prek sodišča, sprejel minuli teden ob obravnavi položaja, ki je nastal ob kandidaturi začasnega člana uprave SDH Andreja Bertonclja za finančnega ministra. Takrat je Belič dejal, da imajo v mislih več imen.

Nadzorniki so sicer imeli tudi možnost, da bi za začasnega člana uprave postavili nekoga iz nadzornega sveta, kar so v preteklosti že naredili, med drugim aprila letos z imenovanjem Bertonclja. Na koncu se za to niso odločili.

"Nihče od članov nadzornega sveta se za to možnost ni odločil oziroma ni podal soglasja," je minuli teden povedal Belič. Temu je verjetno botrovalo tudi dejstvo, da bi bil ob odhodu še enega nadzornika v upravo nadzorni svet le še tričlanski in s tem komaj sklepčen za nekatere pomembne odločitve, na primer v povezavi s prodajo NLB.

SDH
Novice Odhod Bertonclja med ministre povzroča težave na SDH

Mandat začasnega člana bo prenehal, ko bo po rednem postopku imenovan nov član

Šarčeva vlada bo, če bo šlo vse po načrtih, v državnem zboru potrjena v četrtek. Takoj zatem bo nadzorni svet na sodišče podal predlog za novega začasnega člana uprave, čigar mandat bo prenehal, ko bo namesto njega po rednem postopku imenovan nov član.

V namen popolnitve uprave, ki jo trenutno poleg Bertonclja sestavlja še predsednica Lidia Glavina, bo nadzorni svet v četrtek objavil mednarodni razpis, so navedli na SDH po današnji seji nadzornikov.

Na njej so med drugim obravnavali tudi polletno poročilo družbe in skupine SDH, podali pa so tudi soglasje k sklenitvi mandatne pogodbe za izvedbo storitev pravnega svetovanja v postopku prodaje Abanke.

Seznanili so se tudi z izborom izvajalca finančnega in davčnega skrbnega pregleda Abanke ter podali še soglasje k sklenitvi pogodbe s cenilcem za novelacijo ocene vrednosti NLB za namen ponovljenega postopka prodaje po metodi javne ponudbe delnic. Izbranih izvajalcev in svetovalcev SDH ni razkril.

Ne spreglejte