SiolNET. Posel danes Novice
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ryanair bi spor z irskimi piloti reševal z mediacijo

0,02

termometer

Ryanair
Ryanair bi stavko nezadovoljnih pilotov na Irskem reševal s pomočjo mediatorja. Foto: Reuters

Irski letalski prevoznik Ryanair je zaradi stavke irskih pilotov predlagal tristranski mediacijski postopek. Danes je nizkocenovni prevoznik odpovedal 24 od 300 letov iz Irske, kar je prizadelo 3.500 potnikov. Irskim pilotom se bodo 10. avgusta, ko napovedujejo novo stavko, pridružili tudi njihovi kolegi iz Belgije in Švedske.

Irski piloti danes stavkajo že četrtič, peti dan stavke pa načrtujejo prihodnji teden. V Ryanairu po besedah vodje kadrovskih zadev Eddija Wilsona edino rešitev spora vidijo v posredovanju tretje stranke.

Letalski prevoznik je za mediatorja predlagal Kierana Mulveya, nekdanjega vodjo komisije za odnose med delavci, neodvisnega organa, ki je bil ustanovljen leta 2015.

Ryanair, stavka, odpoved poleta Novice Pri Ryanairu stavk še nekaj časa ne bo konec

Piloti zahtevajo boljše razmere za delo, prejšnji mesec so stavkali trikrat

Irski piloti, ki so samo prejšnji mesec stavkali trikrat, zahtevajo boljše razmere za delo. Odnosi med upravo in zaposlenimi so se še zaostrili potem, ko je Ryanair razkril načrte, da bo del letalske flote iz Dublina preselil na Poljsko, kar bi lahko pomenilo 300 manj delovnih mest na Irskem.

Irski piloti so napovedali, da bodo petič stavkali 10. avgusta, ko se jim bodo pridružili tudi belgijski in švedski kolegi, prav tako o pridružitvi stavki razmišljajo piloti v Nemčiji in na Nizozemskem.

V sredo bodo stavkali tudi zaposleni v Croatia Airlines

Stavko so medtem danes napovedali tudi zaposleni v hrvaškem letalskem prevozniku Croatia Airlines. Delavci, združeni v sindikatu Orca, bodo stavkali prihodnjo sredo. Kot so sporočili iz sindikata, so bili v takšno odločitev prisiljeni, ker se hrvaški premier Andrej Plenković ni držal dogovora o čimprejšnji vzpostavitvi uprave s polnim mandatom, s katero bi lahko zaposleni podpisali novo kolektivno pogodbo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin