SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rusi namesto Slovenca postavili svojega človeka

4

termometer

Nadzorni svet SIJ - Slovenske industrije jekla (Sij) je sprejel odstop predsednika uprave Tiborja Šimonke in njegovega namestnika oziroma člana uprave Vjačeslava Korčagina.

Uprava je odstopila zaradi različnih stališč z večinskim lastnikom o smeri razvoja tako celotne skupine kot njenih jedrnih družb.

Kot so sporočili iz družbe, so nadzorniki za novega predsednika uprave imenovali Antona Černika, do sedaj zaposlenega kot direktorja hčerinske družbe SIJ - Obdelava jekla. Za drugega člana uprave je nadzorni svet imenoval Igorja Malevanova, do sedaj izvršnega direktorja za finance, ekonomiko in IT. Malevanov je že pred nadzornim svetom podal odstopno izjavo z mesta člana nadzornega sveta skupine.

Predsednik nadzornega sveta Andrej Zubicki je sprejel odstop uprave in se v imenu nadzornega sveta zahvalil za dolgoletno in uspešno sodelovanje Tiborju Šimonki in Vjačeslavu Korčaginu ter izrazil prepričanje, da bo tudi novo izvoljena uprava še naprej uspešno vodila skupino SIJ - Slovenska industrija jekla.

Poslovanje Sija se je v zadnjih dveh letih poslabšalo: njegovi prihodki so bili leta 2012 s 732 milijoni evrov za štiri odstotke manjši kot leta 2011, čisti dobiček pa je s 17 milijonov evrov padel na manj kot milijon.

Sij je v lasti Rusov od leta 2007, ko so od države za 105 milijonov evrov odkupili 55-odstotni lastniški delež.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin