SiolNET. Posel danes Novice
7,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Razkrivamo: koliko denarja Iskre je Dušan Šešok porabil za izplačilo nekdanjega sodelavca

7,63

termometer

Dušan Šešok
Foto: STA

Jože Godec, nekdanji finančni direktor Iskre in desna roka njenega prvega moža Dušana Šešoka, se je dokončno umaknil iz družbe.

Potem ko sta se s Šešokom že v začetku leta 2015 poslovno razšla, se je zdaj z družino Šešok dogovoril še o pogojih izstopa iz lastništva.

Njegov 41-odstotni delež je odkupilo podjetje Taxgroup v lasti bratov Matije in Klemna Šešoka. Po dostopnih informacijah je Godec zanj prejel 6,7 milijona evrov kupnine. 

Že pred tem so se dogovorili za izplačilo preteklih dividend. Iskra je morala skupno izplačati 2,2 milijona evrov bruto, slaba polovica tega pa je šla Godcu. Ob tem je Iskra za 700 tisoč evrov Godcu prodala podjetje Cavae Romanae na Hrvaškem.

Drago plačal in se rešil tožb

Dušana Šešoka je torej razhod z nekdanjim tesnim sodelavcem stal več kot sedem milijonov evrov. 

Podjetje Taxgroup vodi Matija Šešok Podjetje Taxgroup vodi Matija Šešok Foto: STA S tem se je rešil tudi težav, ki mu jih je Godec povzročil v zadnjih nekaj letih. Na njegovo pobudo so revizorji brskali po milijonskih svetovalnih poslih z družinskimi podjetji, proti Iskri pa je Godec vložil tudi odškodninske tožbe zaradi sumov nepravilnosti.

Godec je namreč pred časom začel opozarjati na vse višje in domnevno neupravičene račune, ki jih Iskri pošilja podjetje Taxgroup v lasti bratov Šešok, ter druge sume finančnega izčrpavanja družbe.

V zameno za odkup delnic Iskre naj bi Godec umaknil tožbe, ki jih je vložil proti Iskri in Šešoku zaradi neizplačila dividend, domnevnega oškodovanja …

Je Taxgroup dobil denar iz Iskre?

Večino sredstev za Godčevo "odpravnino" je zagotovil Taxgroup. Kakšen je njihov vir, ni znano. Konec lanskega leta je imelo davčno svetovalno podjetje za okoli 4,7 milijona evrov premoženja, vendar so večino tega predstavljala kratkoročna posojila.

Iz vsega opisanega je razvidno, da bo Godčev izstop iz lastništva posredno financirala Iskra.


Preberite še:

Šešok bi se z denarjem Iskre rešil milijonskih tožb

Delavci Iskre grozijo s stavko 

Dušan Šešok svojima sinovoma lani plačal več kot milijon evrov za svetovanje

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 55
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin