Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tomaž Modic

Ponedeljek,
30. 10. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,65

11

Natisni članek

Iskra Matija Šešok Klemen Šešok Klub 300

Ponedeljek, 30. 10. 2017, 4.00

6 let, 3 mesece

Šešoki prodali priljubljeni bovling klub

Tomaž Modic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,65

11

Klub 300 - Vroče | Foto BK 300

Foto: BK 300

Klub 300, eden večjih in bolj znanih bovling centrov v Ljubljani, ima novega lastnika.

Do zdaj je bil bovling center, ki v letošnjem letu praznuje 15-letnico obstoja, v rokah bratov Matije in Klemna Šešoka.

Sta največja lastnika skupine Taxgroup, ki se ukvarja s pravnim, davčnim in drugim svetovanjem. V zadnjem desetletju sta svetovala pri številnih menedžerskih prevzemih podjetij.

V letu 2015 sta se odločila za prevzem vodenja skupine Iskra z več kot tisoč zaposlenimi, ki je v lasti njunega očeta Dušana Šešoka.

V preteklosti sta se lotevala tudi številnih drugih projektov. Med njimi je bila postavitev butičnega hotela Cubo v središču prestolnice, ki sta ga prodala ruskim vlagateljem, in gradnja logističnega centra v Beogradu.

"Gostinstvo ni naš fokus"

Toda zaradi vodenja Iskre, ki jima povzroča nemalo težav, sta se odločila za odprodajo gostinske dejavnosti.

Matija Šešok je potrdil, da so prodali bovling center Klub 300 v Ljubljani. | Foto: STA , Matija Šešok je potrdil, da so prodali bovling center Klub 300 v Ljubljani. Foto: STA , V začetku tega meseca sta Klub 300, ki stoji v ljubljanskih Dravljah in v katerem deluje tudi restavracija Sempre, prodala Gregorju Kuraltu. Ta je leta 2014 prišel v bovling center in prevzel njegovo vodenje.

Poslovanje podjetja BK 300, v okviru katerega deluje klub, je sicer slabo. V lanskem letu je ustvarilo 927 tisoč evrov prihodkov in kar 116 tisoč evrov izgube.

"Poslovanje bomo sanirali. Razmere na trgu se popravljajo, kar se pozna tudi na prihodkih. Upam, da bomo dosegli pozitiven rezultat," je povedal Kuralt. Njegov dolgoročni načrt je tudi sanacija obveznosti kluba.

Podjetje BDLG7 v lasti Matije in Klemna Šešoka ostaja lastnik nepremičnine, v kateri deluje bovling center. Ta je po podatkih geodetske uprave vredna nekaj več kot 1,1 milijona evrov.

Prejšnje podjetje v stečaju

Pred tem je bil Kuralt nekaj manj kot šest let vodja gostinstva v uveljavljeni verigi ljubljanskih gostiln in kavarn Kaval Group. Pred prihodom v Klub 300 je poskušal začeti tudi svoj posel, vendar mu je spodletelo.

V Dragomerju pri Ljubljani, v stavbi TC Center, v kateri danes deluje gostilna Toscana, je odprl podjetje De Bo Ku. Zaposlil je tri ljudi, vendar je njegovo gostinsko podjetje po vsega šestih mesecih končalo v stečaju. "Poslovanje je bilo slabše od pričakovanj," je pojasnil Kuralt.

Ne spreglejte