SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Projekt gradnje največjega smučišča v Sloveniji "zamrznjen"

4

termometer

"Druga faza je začasno zamrznjena, niti po naključju se ji nismo odpovedali, saj imamo z državo sklenjeno koncesijsko pogodbo za 40 let," pravi snovalec smučarskega projekta Boštjan Čokl.

Potem ko je Nadškofija Ljubljana spomladi letos na upravnem sodišču uspešno izpodbijala gradbeno dovoljenje družbi Bohinj 2864, ki nad Bohinjsko Bistrico snuje največje smučišče pri nas, je snovalec projekta Boštjan Čokl izgubil velik del zagona, v Financah piše Novica Mihajlović.

Bohinjski župan pisal nadškofu Nadškofija je gradbeno dovoljenje izpodbijala, ker se z investitorji ni mogla dogovoriti o višini nadomestila za služnost. Z izgubo gradbenega dovoljenja je Čokl ostal brez temeljnega pogoja za dodelitev državnih nepovratnih sredstev. Državni oziroma evropski denar je po Čoklovih načrtih glavni vir financiranja za ta več deset milijonov evrov vredni projekt.

Kako hudo je Čoklov projekt zašel v slepo ulico, kaže tudi nedavno odprto pismo bohinjskega župana Franca Kramarja nadškofu Stanislavu Zoretu. V pismu Kramar Zoreta poziva, naj "preseka gordijski vozel in pomaga, da se zadeva razreši v obojestransko korist".

 

Po soglasja tudi v Venezuelo Čokl je pojasnil, da po razveljavitvi gradbenega dovoljenja za celotno smučišče ne nameravajo siliti z glavo skozi zid, zato so se osredotočili le na prvo fazo projekta, to je 30 milijonov evrov vredno oživitev smučišča Kobla, projekt povezave s Soriško planino pa so zamrznili. "Druga faza je začasno zamrznjena, niti po naključju se ji nismo odpovedali, saj imamo z državo sklenjeno koncesijsko pogodbo za 40 let," je povedal Čokl.

Delo pri prvi fazi projekta lahko začnejo, ko bodo dobili gradbeno dovoljenje, zanj nameravajo zaprositi še letos, ko zberejo vsa potrebna soglasja lastnikov zemljišč. A tudi pri tem se zatika, saj trije dediči zemljišč na tem območju živijo v Venezueli in jih morajo najprej poiskati, da bi jih lahko zaprosili za soglasje, še pišejo Finance.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin