SiolNET. Posel danes Novice
1,27

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Primer stečajnika Tomaža Kosa: Sodišče ukrepalo šele po posredovanju ministra

1,27

termometer

Tomaž Kos
Foto: STA

Pravosodno ministrstvo je sprejelo končno poročilo v izrednem nadzoru nad celjskim okrožnim sodiščem zaradi neporočanja o začetku preiskave stečajnega upravitelja Tomaža Kosa. Ugotovili so, da je sodna uprava celjskega sodišča aktivno pristopila k reševanju problematike šele, ko so jo na to opozorili z ministrstva.

"V poročilu je med drugim ugotovljeno, da je sodna uprava okrožnega sodišča v Celju aktivno pristopila k reševanju v nadzoru izpostavljene problematike šele potem, ko je bilo ugotovljeno, da sodišče o dejstvu, da je zoper upravitelja uveden kazenski postopek, ni obvestilo ministrstva, in ko sta določena pojasnila o tem zahtevala ministrstvo in višje sodišče v Celju," so za STA zapisali na ministrstvu.

Pravosodno ministrstvo se je tokrat sploh prvič odločilo za uvedbo izrednega nadzora nad sodiščem, razlog pa je neporočanje preiskovalne sodnice Bojane Leskovar o začetku sodne preiskave stečajnega upravitelja Tomaža Kosa.

Tomaž Kos, stečajni upravitelj Posel danes Stečajni upravitelj Tomaž Kos v 48-urnem pridržanju

Kriminalisti Kosa sumijo sodelovanja pri preprodaji tovarniškega kompleksa propadle družbe MKT Print v Ljubljani, zaradi česar je bil Kosu tudi odrejen pripor. Za Kosa je sicer že pred tem stekla preiskava v drugem primeru, o čemer pa sodišče ministrstvu ni poročalo in Kos je bil od takrat za upravitelja imenovan v 14 novih stečajih. To je v nasprotju s stečajnim zakonom, po katerem upravitelj, proti katerem se začne kazenski postopek, ne more biti imenovan za vodenje novih stečajev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin