Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 1. 2014,
17.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

nakup inšpekcija

Ponedeljek, 20. 1. 2014, 17.05

6 let, 7 mesecev

Previdno pri nakupu kuponov na spletu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tržni inšpektorat poziva k previdnosti pri nakupu kuponov podjetja Areafin zaradi težav pri unovčevanju. Kupci poročajo tudi o težavah s kontaktiranjem podjetja.

Tržni inšpektorat na podlagi številnih prejetih prijav obravnava podjetje Areafin skupina s sedežem v Kopru, ki preko spletne strani http://www.popusti2.si/ ponuja kupone za nakup različnega blaga. Prejeli so namreč kar nekaj prijav zaradi težav pri unovčevanju kuponov, zato potrošnike pozivajo k previdnosti.

Podjetje Areafin skupina na omenjeni spletni strani ponuja kupone s popusti na različno blago, pri čemer v določenih primerih kot prodajalec blaga nastopa prav to podjetje, ki upravlja s spletno stranjo in prodaja kupone, v drugih pa različna tuja podjetja, so danes sporočili z inšpektorata.

Do težav je prišlo, ko so potrošniki kupili kupone za različno blago, npr. nastavke za britvice ali fritezo, jih unovčili, vendar blaga v obljubljenem roku niso prejeli. Tisti, ki so zaradi zamude pri dobavi zahtevali vračilo denarja, tega niso prejeli, težave pa imajo tudi pri vzpostavitvi kontakta s prodajalcem kuponov, pojasnjujejo na inšpektoratu.

Vse več prodajalcev kuponov s sedežem v tujini Vse morebitne kupce - tako potrošnike kot tudi podjetja - zato pozivajo k previdnosti pri nakupu kuponov prek omenjene spletne strani. Opozarjajo tudi, da je vse več primerov, ko gre za prodajalce kuponov s sedežem v tujini, pa tudi primerov, ko kupone sicer prodajajo podjetja s sedežem v Sloveniji, vendar ima prodajalec blaga, za katerega je bil kupon kupljen, sedež v tujini.

Če gre za podjetje s sedežem v drugi državi članici EU, inšpektorat potrošnikom svetuje, naj se v primeru težav s tujim podjetjem za pomoč obrnejo na Evropski potrošniški center, če gre za podjetje s sedežem izven EU, pa potrošnikom večinoma preostane le sodna pot.

Slovenski potrošniki imajo poleg tega v primeru spora s podjetjem iz druge evropske države v skladu z uredbo EU pred slovenskim sodiščem možnost sprožiti postopek v sporih majhne vrednosti. V Sloveniji so sodišča, pristojna za odločanje v teh postopkih, na prvi stopnji okrajna sodišča za civilne zadeve in okrožna sodišča za gospodarske zadeve, so še pojasnili na inšpektoratu.

Ne spreglejte