Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Sreda,
10. 6. 2015,
13.33

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

RWE električna energija

Sreda, 10. 6. 2015, 13.33

7 let, 2 meseca

Predvidevajo 150 novih posrednih in neposrednih delovnih mest v Sloveniji

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenija je z današnjim dnem postala 12. država, kjer RWE, ki ima skoraj 24 milijonov odjemalcev, deluje kot prodajalec električne energije za gospodinjstva.

Prepričani so, da ponujajo poštene in konkurenčne cene, ki bodo povprečnim slovenskim uporabnikom po njihovih izračunih omogočile prihranek do 100 evrov na leto, je prepričan direktor družbe RWE v Sloveniji Nikola Krečar.

Do leta 2020 želijo v Sloveniji doseči desetodstotni tržni delež pri maloprodaji električne energije, višjih pričakovanj pa (še) nimajo, ker, kot pravi Krečar, želijo biti realistični. Za primerjavo, na Hrvaškem so od leta 2013, ko so tam sprostili trg z električno energijo, pridobili približno 100 tisoč gospodinjskih in poslovnih odjemalcev, največji uspeh pa so dosegli na Slovaškem, kjer obvladajo približno četrtino tamkajšnjega trga. Štirje paketi za električno energijo, dva za (obročni) nakup varčnih žarnic Na trg prihajajo s štirimi paketi prodaje električne energije. Eden je brez časovne vezave, preostali pa so z vezavo enega, dveh ali treh let. V drugem in tretjem letu trajanja pogodbe s časovno vezavo se izhodiščna cena električne energije zniža za po pet odstotkov, so še pojasnili.

Kot novost v Sloveniji ponujajo tudi paketa LED-žarnic Luna in Orion, ki sta del njihovih prizadevanj za smotrnejšo rabo energije. Paketa sta na voljo z enkratnim plačilom ali z obročnim odplačevanjem, prav to financiranje pa je po Krečarjevem mnenju novost na slovenskem trgu: "S praktično zanemarljivim zneskom na mesečnem računu omogočamo prehod na učinkovitejšo rabo energije, kar bo uporabnikom lahko še dodatno znižalo njihov mesečni strošek za električno energijo." Poudarek v Sloveniji bo za zdaj na maloprodaji električne energije O načrtih za prihodnost svojega poslovanja v Sloveniji je še prezgodaj govoriti, je povedal glavni izvršni direktor RWE za jugovzhodno Evropo Karl Kraus. Pri proizvodnji električne energije pri nas so že zdaj prisotni kot svetovalci, njihov zdajšnji poudarek poslovanja pri nas pa bo na maloprodaji, ki bi jo lahko v prihodnje okrepili tudi s ponudbo plina.

Pričakujejo, da bodo posredno ali neposredno delo ponudili 150 osebam, ki bodo imela delovna mesta v raznih delih Slovenije, sorazmerno razporeditvi prebivalcev, je povedal Krečar.

Ne spreglejte