Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 6. 2021,
9.26

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek marketing

Četrtek, 17. 6. 2021, 9.26

2 leti, 10 mesecev

Povejte svojo zgodbo marketinške odličnosti

Oglasno sporočilo

Beseda odličnost je po eni strani zelo jasna – opisuje najboljše dosežke, vrhunce, izstopajoče posameznike in ekipe, obenem pa se v njej lahko skrivata tudi drugačnost in preseganje ustaljenih okvirjev. Takšne projekte Društvo za marketing Slovenije nagrajuje z nagradami marketinška odličnost.

Odličnost pomeni biti najboljši v okoliščinah, v katerih delaš in presegaš pričakovanja. Podjetje ima lahko manjši proračun, a v sklopu razpoložljivih sredstev dosega svoj maksimum. Če pri tem pokaže še inovativne pristope, je to zagotovo prednost. Pri doseganju marketinške odličnosti so najuspešnejši tisti projekti, ki so blizu srca ustvarjalcev in snovalcev projektov. Zmagujejo tisti projekti, ki skozi prijavo dokažejo, kako in zakaj so boljši od konkurence. Letos bomo nagrade podelili v štirih prenovljenih kategorijah.

Kultura delovanja podjetja, ki je usmerjena na kupca

Marketinška odličnost presega meje marketinga, dosežemo jo lahko le, če smo dovolj ambiciozni, da si upamo stopiti zunaj svojih ustaljenih okvirjev in nalog. In takšnim dosežkom se bomo poklonili z letošnjo nagrado marketinška odličnost. "Če bi moral marketinško odličnost opisati v enem stavku, potem je to kultura delovanja podjetja, ki je usmerjena na kupca. Ne samo marketing, v to kulturo se zlijejo tudi ostali oddelki in resnično razumejo, da je naš glavni namen zadovoljiti in celo preseči pričakovanja kupca. V podjetju Adria Mobil smo vzpostavili produktno vodenje kot most med prodajo in trgom. Kaj, zakaj in do kdaj proizvajamo določene produkte, pove marketing, kako jih proizvajamo, pa pove razvoj. Kljub temu da smo tehnološko podjetje, sta marketing in razvoj pri nas enakovredna," vlogo marketinga pojasnjuje Matjaž Grm, direktor prodaje in trženja v novomeškem podjetju Adria Mobil, ki je veliko nagrado marketinška odličnost prejelo leta 2017.

"Če bi moral marketinško odličnost opisati v enem stavku, potem je to kultura delovanja podjetja, ki je usmerjena na kupca," poudarja Matjaž Grm (Adria Mobil). | Foto: "Če bi moral marketinško odličnost opisati v enem stavku, potem je to kultura delovanja podjetja, ki je usmerjena na kupca," poudarja Matjaž Grm (Adria Mobil).

Nagrada marketinška odličnost je sijajna priložnost, da marketing pokaže svojo vrednost, tudi zunaj okvirjev marketinške stroke. Z nagrado marketinška odličnost želimo utrditi zavest, da je marketing interdisciplinarna funkcija in gonilo rasti podjetja. S pravilno umestitvijo marketinga na strateško mesto v podjetju je lahko ravno ta tisti, ki ustvarja pogoje za rast tudi v nepredvidljivih časih.

Strokovno komisijo, ki ocenjuje najboljše dosežke in nagrajuje odličnost v marketingu, vedno sestavljajo vrhunski strokovnjaki in v preteklih letih so najboljše prijave pospremili z naslednjimi izjavami.

  • "Iz prijave je razvidno, da ima marketing ključno vlogo pri oblikovanju strategije podjetja in je vezni člen med oddelki."
  • "Komisijo za nagrado marketinška odličnost je prepričala inovativnost."
  • "Celosten marketinški pristop podjetja je zgled preostalim podjetjem v tej panogi."
  • "Marketing je v podjetju nosilec strategije blagovne znamke in uporablja inovativna, sodobna orodja za doseganje kupcev."
  • "Filozofija podjetja je usmerjena h kupcem, v vseh postopkih, od načrtovanja, razvoja, nakupa in tudi pozneje so v ospredju želje in pričakovanja kupcev."

Tudi letos strokovno komisijo sestavljajo vrhunski marketinški in poslovni strokovnjaki: Petra Čadež, Atlantic Grupa, Matjaž Grm, Adria Mobil, Lovro Gruden, Indigo Consulting, Tjaša Kolenc Filipčič, Zavarovalnica Triglav, Andreja Lenart, Telekom Slovenije, Mitja Petrovič, samostojni svetovalec, Viktorija Radojević Mavrič, Mercator, Sanja Šavel, Kearney, dr. Vesna Žabkar, Ekonomska fakulteta UL in Špela Žorž, SHIFT.

Strokovna komisija za nagrado marketinška odličnost 2021. | Foto: Strokovna komisija za nagrado marketinška odličnost 2021.

Nagrado bomo tudi letos tradicionalno podelili na Slovenski marketinški konferenci, ki bo 4. in 5. oktobra v Portorožu. Vabimo vas, da prijavite svoje projekte in z doseganjem marketinške odličnosti postanete vzor slovenski poslovni skupnosti! Rok za prijavo je 1. julij.


Naročnik oglasne vsebine je DRUŠTVO ZA MARKETING SLOVENIJE

Ne spreglejte