SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Postopek prodaje Cinkarne Celje ustavili

3

termometer

Člani konzorcija, ki prodaja nekaj manj kot 71-odstotni delež Cinkarne Celje, so se odločili, da se postopek prodaje deleža zaključi. Ponudbe namreč niso izpolnile pričakovanj članov konzorcija.

"Med postopkom je bilo ugotovljeno, da so v zvezi z družbo odprta pomembna okoljska vprašanja, ki močno vplivajo na konkurenčnost postopka in višino prejetih ponudb," so zapisali v sporočilu Modre zavarovalnice.

Postopek prodaje 70,79-odstotnega deleža Cinkarne Celje sta v imenu prodajnega konzorcija vodila Modra zavarovalnica in KD Skladi. Člani prodajnega konzorcija, v katerem so bili še SDH, Alpen Invest, NKBM in DUTB, bodo še naprej iskali rešitve, ki bi odpravile težave in omogočile prodajo delnic pod boljšimi pogoji.

Odzivi v podjetju Predsednik uprave Cinkarne Celje Tomaž Benčina je za STA povedal, da so bila med prodajnim postopkom pričakovanja prodajalcev prevelika. Tudi sam ugotavlja, da so na postopek prodaje vplivale okoljske težave, s katerimi se sooča Cinkarna, in ki so bile za potencialne kupce preveč tvegane. "Če smo doslej živeli sami, pa bomo še naprej," je še dejal Benčina.

Zadovoljstvo nad neprodajo Predsednik podjetniškega sindikata Franc Grabler je za STA izrazil zadovoljstvo, da do prodaje družbe ni prišlo. Dejal je, da ga je prodaja motila, zlasti dejstvo, da bi novi lastnik Cinkarne prišel iz tujine. Meni tudi, da je velika neumnost prodajati dobičkonosno podjetje, zato upa, da do prodaje družbe sploh ne bo prišlo.

Za skoraj 71-odstotni delež Cinkarne so se po neuradnih informacijah časnikov Finance in Dnevnik zanimali avstrijski Treibacher Industrie, poljski Grupo Azoty in ameriška investicijska družba The Gores Group.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin