Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
18. 12. 2017,
16.40

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,65

3

Natisni članek

Stanovanjski sklad RS stanovanja Zeleni gaj nepremičnine Petra Majdič

Ponedeljek, 18. 12. 2017, 16.40

6 let, 4 mesece

Petra Majdič gradi nadstandardna stanovanja v Ljubljani

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,65

3

Medtem ko v soseski Zeleni gaj na ljubljanskem Brdu 32 nadstandardnih stanovanj in vrstnih hiš še ni prodanih, pa je le streljaj stran več zanimanja za objekt s šestimi nadstandardnimi stanovanji, ki ga gradi nekdanja slovenska športnica Petra Majdič. Ob zgrajeni kleti imajo rezervirano polovico stanovanj.

Vila Brdnikova bo imela šest stanovanj. | Foto: Vid Ponikvar Vila Brdnikova bo imela šest stanovanj. Foto: Vid Ponikvar

V letošnjem letu je ob ugodnih gospodarskih razmerah hitro rastel tudi nepremičninski trg. Po oceni geodetske uprave je bilo v prvi polovici leta sklenjenih največ nepremičninskih poslov po rekordnem letu 2007.

V Ljubljani je večina novogradenj razprodanih. Tako je bilo v primeru soseske Belle vie Tivoli in Vile Celovške, ki sta bili v celoti prodani še pred koncem gradnje.

Stanovanjski sklad se še muči

Stanovanjski sklad RS še ni prodal vseh stanovanj v vzorčni hiši v Zelenem gaju. | Foto: Marko Rabuza Stanovanjski sklad RS še ni prodal vseh stanovanj v vzorčni hiši v Zelenem gaju. Foto: Marko Rabuza Nekoliko več težav pri prodaji ima stanovanjski sklad v Zelenem gaju, kjer so od junija prodali nekaj več kot polovico od 64 stanovanj in 18 vrstnih hiš višjega cenovnega razreda. Po podatkih brdo.ssrs.si je na voljo še 32 stanovanj oziroma vrstnih hiš. Kvadrati meter se giblje od 2.500 do več kot štiri tisoč evrov, zadnji krog prodaj pa se je zaključil v petek.

Majdičeva uspešnejša

Nedaleč stran, v bližini Tehnološkega parka, raste nova stanovanjska stavba, imenovana Vila Brnikova. Investitor je podjetje nekdanje uspešne slovenske športnice Petre Majdič P grem, ki bo zgradilo šest nadstandardnih stanovanj.

V začetni fazi, zdaj sta zgrajena le klet in del prvega nadstropja, je v primerjavi s stanovanji v Zelenem gaju zanimanje večje. "Rezerviranih imamo polovico stanovanj. Zanimanja je kar nekaj," razlaga Rok Oberč, direktor nepremičninske agencije Rocco.


Kralj banan kupil nekdanji elitni hotel 


Fotogalerija
1 / 5

Od 2.800 do 3.500 za kvadratni meter

Stanovanja se razprostirajo na velikosti od 120 do 85 kvadratnih metrov, cene pa se gibljejo od 2.800 do 3.500 evrov za kvadratni meter, stanovanjem pripadata tudi dva parkirna prostora v garaži.

"Lokacija vile je na hribu z odprtim pogledom. Veliko poudarka je poleg izbire vrhunskih materialov in stavbnega pohištva tudi na individualnosti, saj imajo stranke možnost prilagoditve stanovanj po lastni izbiri," dodaja Oberč. Po njegovih besedah bodo stanovanja vseljiva oktobra prihodnje leto.


"Med rabljenimi nepremičninami se dela balonček" 


Kje se še načrtujejo gradnje?

Koliko bo stal kvadratni meter v objektu Tribuna na Prulah, investitor Blaž Miklavčič ne razkriva. | Foto: GH Holding Koliko bo stal kvadratni meter v objektu Tribuna na Prulah, investitor Blaž Miklavčič ne razkriva. Foto: GH Holding Prihodnje leto bo predvidoma končana gradnja stanovanj na Prulah. V objektu Tribuna bo na voljo 64 stanovanj, prodaja pa naj bi stekla v začetku prihodnjega leta. GH Holding, ki ga vodi Blaž Miklavčič, cen za zdaj še ne razkriva.

Nova stanovanja bodo na voljo tudi v Podutiku, kjer je pred kratkim podjetnik Rupert Gole kupil 160 tisoč kvadratnih metrov veliko parcelo, za katero je na dražbi odštel 1,5 milijona evrov. Začetek gradnje napoveduje v začetku leta 2019, na voljo pa naj bi bilo 56 stanovanj.

Gradila bo tudi DUTB. Andrej Lazar je pred dnevi za Finance napovedal, da prav tako v Podutiku načrtujejo gradnjo 300 novih stanovanj. DUTB bo prispevala zemljišče, išče pa partnerja za projekt, ki naj bi bil končan leta 2020.

Širitev soseske je predvidena tudi v že prej omenjenem Zelenem gaju. Na drugi strani ceste Pot Rdečega križa se bo naselje imenovalo Novo Brdo, gradila pa ga bosta Stanovanjski sklad RS in ljubljanski stanovanjski sklad, vseh 174 stanovanj pa naj bi bilo neprofitnih.

Ne spreglejte