SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Odločitev senata o priporu Lovšeta še ni znana

3

termometer

Sodni senat ljubljanskega okrožnega sodišča je obravnaval pritožbo zoper v petek odrejeni pripor za nekdanjega nosilca franšize Diners za Slovenijo Tomaža Lovšeta in v zvezi s tem sprejel odločitev.

Na okrožnem sodišču sicer odločitve sodnega senata ne bodo posredovali javnosti, dokler z njo ne bodo seznanjene tudi stranke v postopku.

Preiskovalni sodnik je pripor za Lovšeta zaradi suma begosumnosti na predlog tožilstva odredil v petek, Lovše pa bi lahko bil priprt do 30 dni, kasneje pa lahko tožilstvo predlaga podaljšanje pripora.

V soboto pa je pritožbo na odrejeni pripor podal Lovšetov zagovornik Marko Bošnjak, ki je ob tem poudaril, da Lovše ni storil očitanih kaznivih dejanj. Bošnjak je sicer že v petek za medije pojasnil, da ima Lovše stalno prebivališče v Sloveniji, napačne pa naj bi bile tudi navedbe o monaškem potnem listu, ki naj bi ga uporabljal. Bošnjak je zatrdil, da z odločitvijo senata še ni seznanjen.

Preostala dva osumljenca izpustili že v petek Ostala dva osumljena v tej zadevi, nekdanja zakonita zastopnika družbe Diners Club Slovenija, Saša Pušnik in Anton Horvatič, sta bila po policijskem zaslišanju že v petek popoldne spuščena na prostost.

Policija je trojico pridržala v okviru preiskave odredbe Banke Slovenije, ki je prepovedala uporabo kartice Diners. Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je v sredo opravil več hišnih preiskav, v katerih je iskal dokaze za finančno oškodovanje družbe iz Ljubljane. Lovšeta in Pušnika so pridržali v sredo popoldne, Horvatiča pa v četrtek zvečer.

NPU preiskuje sum storitve kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, in sicer naj bi bila pridobljena protipravna premoženjska korist v višini najmanj devet milijonov evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin