SiolNET. Posel danes Novice
6,91

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Obsežna širitev ljubljanskega nakupovalnega središča: več trgovin, kinodvorane in garaža #foto

6,91

termometer

Supernova temeljni kamen
Foto: STA

Začela se je širitev nakupovalnega središča Supernova na Rudniku v Ljubljani, ki bo ob koncu gradnje skoraj dvakrat večje.

S polaganjem temeljnega kamna se je začela širitev nakupovalnega centra Supernova in gradnja parkirne hiše ob tem nakupovalnem središču, ki so ga na ljubljanskem Rudniku odprli leta 2008.

Pri polaganju temeljnega kamna so sodelovali gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ljubljanski župan Zoran Janković, ustanovitelj skupine Supernova Frank Philip Albert, ustanovitelj skupine MTK Tilmar Hansen in generalni direktor trgovskega centra E.Leclerc Ljubljana Jean-Francois Higonet. Pri polaganju temeljnega kamna so sodelovali gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ljubljanski župan Zoran Janković, ustanovitelj skupine Supernova Frank Philip Albert, ustanovitelj skupine MTK Tilmar Hansen in generalni direktor trgovskega centra E.Leclerc Ljubljana Jean-Francois Higonet. Foto: STA

Nakupovalno središče, ki zdaj obsega 30 tisoč kvadratnih metrov oddajnih površin, bo po širitvi imelo še dodatnih 20 tisoč kvadratnih metrov oddajnih površin. Število trgovin se bo s 70 povzpelo na 130, ob teh pa bo Supernova na Rudniku dobila še sedem kinodvoran in tako imenovani food court - prostor z različnimi ponudniki hrane in skupnim prostorom za sedenje in uživanje hrane.

Supernova temeljni kamen Foto: STA

Na zdajšnjem odprtem parkirišču med Supernovo in trgovino E.Leclerc bo zrasla skupna garažna hiša v več etažah, ki bo imela 1800 parkirnih prostorov. Njena posebnost bo "zelena" fasada, ki bo prekrita z navpičnimi vrtovi oziroma zasajenim zelenjem.

Na parkirišču med Supernovo in E.Leclercom ... Na parkirišču med Supernovo in E.Leclercom ... Foto: Matej Povše

... bo zrasla garažna hiša z "zeleno" fasado. ... bo zrasla garažna hiša z "zeleno" fasado. Foto: Supernova

Širitev nakupovalnega središča Supernova in gradnja garažne hiše naj bi bili končani spomladi 2022.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin