Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 5. 2023,
11.04

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

Natisni članek

Matjaž Han lakirnica Magna Steyr

Torek, 30. 5. 2023, 11.04

10 mesecev, 3 tedne

Magna bo Sloveniji vrnila 18,6 milijona evrov plus obresti #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

Ministrstvo za gospodarstvo je z Magno Steyr po marčevskem zaprtju lakirnice v Hočah zdaj doseglo dogovor, v skladu s katerim bo v slovenski proračun vrnila18,6 milijona evrov subvencije in še 3,6 milijona evrov obresti, je na novinarski konferenci dejal gospodarski minister Matjaž Han. 

"Glede na pogodbo povračilo subvencije ni bilo samoumevno. Imeli smo možnost, da gremo v dolgoletno sodno pravdo z negativnim izidom ali pa v pogovore s podjetjem. Ti niso bili enostavni, so pa bili konstruktivni in korektni. Izplačilo bo nakazano najkasneje do 16. junija," je povedal Han.

Celotno nakazilo Magne bo po Hanovih besedah znašalo dobrih 22 milijonov evrov. Minister je zagotovil, da ne gre za nikakršno vezano trgovino in da ministrstvo ni Magni v zameno za vračilo subvencije ničesar obljubilo.

Razkril je, da se je Magna poleg ostalih razlogov med drugim iz Slovenije umaknila tudi zaradi zakona o vodah, pri uresničevanju katerega je prišlo lani do sprememb v sodni praksi, kar naj bi vplivalo na številna industrijska podjetja pri nas.

Hoški župan: To je dobra novica za državo 

Hoški župan Marko Soršak je informacijo z gospodarskega ministrstva, da bo Magna vrnila državno subvencijo skupaj z obrestmi, označil za dobro novico za državo. Hkrati pa poteza Magne kaže, da gre za resnega partnerja, ki na tej lokaciji še vidi priložnost v prihodnosti, je dejal. Od države pričakuje izpolnitev zaveze iz memoranduma.

Soršak je glede na besede gospodarskega ministra Matjaža Hana, da so uspeli iztržiti še 3,6 milijona evrov obresti, izrazil upanje, da bo država vsaj ta del denarja namenila za izpolnitev memoranduma. S slednjim se je država ob dogovoru z Magno zavezala k nadgradnji kanalizacije med Hočami, Miklavžem in Mariborom, ki bi koristilo tako občanom teh občin kot tamkajšnjim podjetjem.
Ineos grenadier
Avtomoto Začetek leta 2026: nov posel za tovarno Magne v Gradcu
Magna
Novice Sodišče ugodilo tožbi kmeta, ki je bil razlaščen zaradi Magne
Magna
Novice Pogodba razkriva, kaj je Počivalšek podpisal z Magno
Roman Glaser
Novice Štajerska gospodarska zbornica opozarja na težave podjetij
Planet 18
Planet TV Vodstvo je očitno prestrašilo delavce #video
Ne spreglejte