Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 3. 2018,
13.07

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Natisni članek

Letališče Jožeta Pučnika Adria Airways Eurowings letalski prevoznik

Četrtek, 8. 3. 2018, 13.07

6 let, 1 mesec

Eurowings najverjetneje še ne bo letel na Brnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48
Eurowings | Foto Reuters

Foto: Reuters

Prihodu nemškega nizkocenovnega prevoznika Eurowings na Letališče Jožeta Pučnika, o katerem se je govorilo nedavno, ne kaže dobro. V družbi so se namreč odločili, da izbor nove destinacije prek spletnega glasovanja prepustijo javnosti oziroma uporabnikom. V konkurenci šestih mest, med katerimi je tudi Ljubljana, za zdaj najbolje kaže irskemu mestu Cork.

Na Letališču Jožeta Pučnika, kjer beležijo visoko rast prometa, si prizadevajo pridobiti nove prevoznike in povezave, ki bi prispevali tudi k boljši povezanosti Slovenije z Evropo in preostalim svetom.

Pred časom se je zdelo, da na Brnik letos prihaja tudi Eurowings. Poročanja medijev o prihodu nemškega nizkocenovnega prevoznika lani jeseni v družbi Fraport Slovenija, ki upravlja omenjeno letališče, niso želeli potrditi.

Eurowings odločitev o destinaciji prepustil uporabnikom spleta

Namere prav tako niso potrdili v Eurowingsu, kjer so se medtem odločili, da izbor nove destinacije v zimskem voznem redu 2018/2019 prek spletnega glasovanja prepustijo javnosti. Spletnim uporabnikom so ponudili Cork na Irskem, Košice na Slovaškem, Friedrichshafen v Nemčiji, Stavanger na Norveškem, Aarhus na Danskem in Ljubljano.

Trenutno najbolje kaže Corku in Košicam, sledi Friedrichshafen, nato pa dokaj blizu, a s precejšnjim zaostankom sledijo Ljubljana, Stavanger in Aarhus. Prvi krog glasovanja se bo končal v ponedeljek, tri najvišje uvrščena mesta pa bodo šla v drugi krog glasovanja, ki bo v torek.

Adria Airways s poletnim voznim redom razširila nabor destinacij

V preteklih mesecih se je sicer omenjalo še več potencialnih novih prevoznikov, ki bi lahko letos obogatili ponudbo na Letališču Jožeta Pučnika. Med zainteresiranimi naj bi bili tudi Fly Dubai in Qatar Airways, a za zdaj rezultatov tega interesa še ni.

Medtem je Adria Airways s poletnim voznim redom že razširila nabor destinacij. Po novem bo letela na 24 destinacij, nove destinacije pa so Hamburg, Düsseldorf, Bukarešta, Sofija, Ženeva, Dubrovnik in otok Brač. Pred kratkim je Adria začela leteti tudi v Kijev v Ukrajini.

Ne spreglejte