SiolNET. Posel danes Novice
0,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Napovedana nova pobuda za ustavno presojo v zvezi z Magno Steyr

0,23

termometer

Magna
Foto: Reuters

V prihodnjih dneh bo skupina občanov Občine Hoče - Slivnica na ustavno sodišče vložila pobudo za presojo ustavnosti občinskega odloka, ki je temelj za Magnino zemljišče v Hočah.

30. maja sta na ustavno sodišče odvetnik Franci Matoz in urednik portala Pozareport Bojan Požar, ki je lastnik nepremičnine v tej občini, že vložila pobudo za oceno ustavnosti zakona o zagotavljanju pogojev za izvedbo investicije na območju Občine Hoče - Slivnica.

Še ena pobuda na ustavno sodišče

Po tej pobudi je Požar danes napovedal še eno. Gre za pobudo za presojo ustavnosti odloka, ki je temelj za morebitno bodoče zemljišče Magne. Skupina občanov bo po Požarjevih napovedih na ustavnem sodišču izpodbijala člene odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o občinskem prostorskem načrtu Občine Hoče - Slivnica.

Naložba dobra za državo

Lokalne oblasti z novo pobudo za ustavno presojo in njeno vsebino še niso seznanjene, a je župan Občine Hoče - Slivnica Marko Soršak dejal, da bi tovrstna dejanja lahko zavlekla postopek in s tem odvrnila investitorja. Ta ima po njegovih besedah tudi drugo mogočo lokacijo in bo v vsakem primeru odšel tja, če ne bo v nekem doglednem času zadeva urejena v Sloveniji. Ob tem je izpostavil napredek, ki ga lahko naložbe, kot je Magnina, prinesejo ne le lokalnemu okolju, ampak tudi vsej državi.

Po županovih besedah so dogovori s kmeti glede zemljišč končani, kmalu bodo ti podpisali prodajno in nakupno pogodbo. Prejšnji teden je tudi vsem občanom občina posredovala pisno informacijo o projektu Magne Steyr, vključno z anketo, s katero preverja njihovo mnenje o tem projektu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin