SiolNET. Posel danes Novice
0,19

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nadzorni svet Darsa razrešil Gašperšiča, Fišerjevo in Riglerja

0,19

termometer

Dars |  | Foto: STA
Foto: STA

Nadzorni svet Darsa je na današnji seji s tremi člani uprave – Petrom Gašperšičem, Romano Fišer in Boštjanom Riglerjem – sklenil sporazumni dogovor o predčasnem prenehanju mandatov, je družba sporočila prek spletnih strani Ljubljanske borze. Predsednik uprave Valentin Hajdinjak medtem ostaja na položaju.

Od članov uprave, s katerimi so nadzorniki dosegli sporazum o predčasnem odhodu, Peter Gašperšič edini ostaja še naprej zaposlen na Darsu, Romana Fišer in Boštjan Rigler pa s 15. decembrom družbo zapuščata.

V upravi poleg Valentina Hajdinjaka ostaja tudi delavski direktor Rožle Podboršek, medtem ko nadzorniki danes novih članov uprave še niso imenovali.

Kot je danes poročal časnik Delo, naj bi po neuradnih informacijah nove člane uprave Darsa imenovali sredi decembra. Med kandidati se omenja nekdanjega predsednika uprave Elektra Ljubljana in nato vodjo kampanje pri Gibanju Svoboda za državnozborske volitve Andreja Ribiča. V skladu s statutom Darsa ima lahko uprava največ pet članov.

Oktobra zamenjali štiri nadzornike

Nova vlada je medtem v začetku oktobra že izvedla spremembe v nadzornem svetu Darsa, potem ko je skupščina družbe konec septembra zamenjala štiri od devetih članov nadzornega sveta.

S položaja je odpoklicala Roberta Rožiča, Štefana Šumaha, Jožeta Oberstarja in Jožefa Zimška, za nove nadzornike s štiriletnim mandatom pa imenovala Andreja Šušteršiča, Metoda Dragonjo, Nevenko Hrovatin in Janka Kramžarja. Šušteršič je predsednik nadzornega sveta, Dragonja pa njegov namestnik.

Nadzorni svet je sicer devetčlanski, v njem sedijo še Pavle Hevka, Anton Guzej ter trije nadzorniki, ki jih imenujejo zaposleni, Nataša Ivančevič, Martin Stožir in Branko Švigelj.

Dars je v lasti države, pristojnosti skupščine družbe pa zanjo opravlja Slovenski državni holding, ki ga vodi Žiga Debeljak.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin