SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na primeru hrvaškega nakupa slovenskega podjetja se bodo učili študentje s Harvarda

4

termometer

Študentje prestižne ameriške univerze Harvard se bodo o strateškem upravljanju učili tudi na podlagi študije primera o prodaji slovenske Droge Kolinske hrvaški Atlantic Grupi iz leta 2010.

Študijo sta pripravila profesorja iz Zagreba in s Harvarda. Na Harvardu so se za hrvaško-slovensko poslovno zgodbo po navedbah prodekana z zagrebške šole za ekonomijo in menedžment Mata Njavra odločili zato, ker je zelo malo kakovostnih tovrstnih študijskih primerov, ki se niso zgodili v ZDA. Zanimivo jim je bilo tudi to, da je podjetje v članici EU kupila družba iz države, ki ni bila članica EU, in da sta bili podjetji približno enake velikosti, je še pojasnil eden od avtorjev študije Njavro.

Zadovoljen prvi mož Atlantic Grupe Ob pomoči profesorja s Harvarda Yuhaija Xuana sta v letu in pol pripravila študijo, ki bo namenjena pouku iz strateškega načrtovanja, pozicioniranja družbe in prodora s trga v razvoju na razviti trg. Študentje bodo obravnavali tudi razvoj poslovanja in blagovnih znamk ter ocenjevali vrednosti družb, financiranja prevzemov in upravljanja bilance podjetja.

Primer študije ne vsebuje vseh podrobnosti o nakupu, posebej ne natančnih finančnih. Študentje se bodo morali postaviti v vlogo predsednika uprave Atlantic Grupe Emila Tedeschija, ki je izrazil zadovoljstvo, ker bodo primer preučevali na eni izmed najboljših poslovnih šol na svetu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin