SiolNET. Posel danes Novice
0,19

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Letališču Jožeta Pučnika podrli rekord

0,19

termometer

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana Brnik
Foto: Bor Slana

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, ki ga upravlja Fraport, so lani našteli 1.812.411 potnikov, kar je 7,7 odstotka več kot leta 2017. Število premikov letal se je povečalo za 5,9 odstotka, na 36.512, tovorni promet pa se je dvignil za 0,4 odstotka, na 12.378 ton prepeljanega tovora.

Skupina Fraport je danes sočasno z lanskimi celoletnimi podatki o prevozu potnikov in tovora objavila tudi podatke za december.

Ti kažejo, da je prek ljubljanskega letališča lanskega decembra potovalo za 0,9 odstotka manj potnikov kot decembra 2017, in sicer 109 tisoč, čeprav je bilo premikov letal kar za 39,9 odstotka več, in sicer 3.437. Oskrba tovora pa se je v primerjavi z decembrom 2017 znižala za 5,6 odstotka, na 1.056 ton.

vlak, ETR 563, Slovenske železnice, Trenitalia, Trst Digisvet V Ronkah zadovoljno štejejo potnike na vlakih, nam pa ostajajo le sanje o vlakih na Brniku

Prejšnjo rekordno znamko iz leta 2017 dosegli že novembra

Lanske številke o prevozu potnikov so za Fraport Slovenija rekordne, saj so prejšnjo rekordno znamko iz leta 2017 dosegli že novembra. V podjetju so pred koncem leta sicer napovedovali še nekoliko boljše rezultate in 1,82 milijona prepeljanih potnikov, vendar je bila, kot so pojasnili, na koncu številka nižja, saj je domači prevoznik Adria Airways prepeljal manj potnikov, kot je bilo pričakovano.

letališče Brnik terminal Avtomoto Takšno bo čez dve leti letališče na Brniku Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana Brnik Novice Čez dve leti naj bi na Brniku stal nov potniški terminal

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin