Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Petek,
30. 11. 2018,
11.00

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

GZS mladi poklic služba

Petek, 30. 11. 2018, 11.00

5 let, 4 mesece

Na Dnevu odprtih vrat slovenskega gospodarstva več kot 700 otrok

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Dan odprtih vrat | Foto GZS

Foto: GZS

Včeraj popoldne je več kot sto slovenskih podjetij odprlo vrata mladim ter jim predstavilo, kako poteka delo pri njih in kakšne poklice potrebujejo. Razbijali so stereotipe o manj in bolj priljubljenih oziroma spoštovanih poklicih. Dogodkov se je po vsej Sloveniji udeležilo 700 otrok.

Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva je enkratni vseslovenski enodnevni dogodek, ki je namenjen šolski mladini in njihovim staršem. Podjetja želijo mladim predstaviti perspektivne poklice, ki jih slovensko gospodarstvo potrebuje v realnem okolju.

Podjetja iz različnih panog so se predstavila z vodeno predstavitvijo podjetja, s predavanji, s predstavitvami poklicev in delovnih mest ter s pogovori z zaposlenimi.

Odločitev za poklic je težka naloga tako za otroke kot starše

Poklicno odločanje mladine na prehodu iz osnovne šole v srednješolsko izobraževanje je namreč težka naloga za otroke in njihove starše, saj ne poznajo dovolj poklicev, še posebej ne tistih, ki so njihovim očem bolj skriti. Tej skupini se prav tako pridružujejo dijaki, ki izbirajo svojo nadaljnjo poklicno pot, zato je zbiranje ustreznih informacij zanje izjemnega pomena.

Dan odprtih vrat | Foto: GZS Foto: GZS "Prelomni procesi v gospodarstvu, hitre spremembe poslovnih modelov in nove tehnologije se močno odražajo tudi na področju pridobivanja in izobraževanja kadrov, ki bi lahko sledili in sooblikovali nove razvojne in poslovne priložnosti, zato je Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva enkratna priložnost za usmerjanje mladih v poklice prihodnosti," je dejala Andreja Lampe iz Združenja za informatiko pri GZS.

Dan odprtih vrat | Foto: GZS Foto: GZS

Dogodek je pripravila Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju z zavodom za zaposlovanje in zavodom za šolstvo. Izvedli so ga že v letih 2014 in 2015, ko je svoja vrata odprlo več kot 200 podjetij, obiskalo pa jih je več kot 3.500 mladih in njihovih staršev.

Ne spreglejte