Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 7. 2020,
11.16

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Bizi.si

Četrtek, 2. 7. 2020, 11.16

3 leta, 9 mesecev

Na Bizi razkrivajo nove finančne podatke za leto 2019

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Bizi.si

Poslovni asistent Bizi je danes objavil finančne podatke za poslovno leto 2019. Uporabnikom so na voljo sveži podatki o čistem poslovnem izidu, višini prihodkov od prodaje, višini kapitala, EBITDA in EBITDA-stopnja ter pregled drugih relevantnih finančnih kazalnikov za 220 tisoč podjetij. Bizi ob objavi razkriva tudi zanimive podatke o stanju slovenskega gospodarstva v letu 2019.

Lani ustanovljenih 24.352 novih pravnih oseb

Slovensko gospodarstvo dnevno soustvarja več kot 220 tisoč pravnih oseb. V letu 2019 je bilo ustanovljenih 24.352 novih pravnih oseb, od tega jih ta trenutek posluje še 18.007. Največ jih je bilo ustanovljenih v Osrednjeslovenski regiji, sledita Podravska in Gorenjska regija, najmanj pa v Zasavski regiji. V primerjavi z letom 2018 je bilo v letu 2019 ustanovljenih 467 več pravnih oseb (2-odstotno povečanje), letos pa jih je bilo v prvi polovici leta ustanovljenih 10.150, največ v juniju (2.498), najmanj pa v aprilu (544).

V letu 2019 je bilo izbrisanih 19.450 pravnih oseb. V primerjavi z letom prej to pomeni 0,3 odstotka več izbrisanih podjetij. Največ jih je bilo izbrisanih v Osrednjeslovenski, Podravski in Obalno-kraški regiji, najmanj pa v Zasavski regiji. V prvi polovici leta 2020 je prenehalo poslovati 10.184 pravnih oseb, kar je za 13 odstotkov več kot v enakem obdobju lani, največ jih je zaprlo svoja vrata v mesecu marcu (kar 2.588).

Pravi podatki so ključni za prave poslovne odločitve

Poslovni asistent Bizi uporabnikom omogoča, da se kjerkoli in kadarkoli seznanijo s ključnimi poslovnimi in finančnimi podatki, aktualnimi novicami iz poslovnega sveta ter prihajajočimi poslovnimi dogodki. Z novimi finančnimi podatki ter drugimi podatki, ki jih zagotavlja Bizi, lahko vsak preveri:

  • ali je podjetje, s katerim želi poslovati, vredno zaupanja,
  • v kakšni finančni kondiciji je določeno podjetje,
  • na katere stranke se osredotočiti, katere rastejo in bodo potencialno prinesle največ prihodkov,
  • katere so potencialne stranke in kako posluje konkurenca.

Napredni iskalnik je eno najbolj uporabljanih orodij na www.bizi.si | Foto: Napredni iskalnik je eno najbolj uporabljanih orodij na www.bizi.si

Uporabnikom so na voljo številna orodja, kot so napredno iskanje, analiza trga, oblikovanje portfelja morebitnih poslovnih partnerjev in strank, pregled poslovanja na finančni kartici podjetja s ključnimi kazalniki finančnega zdravja in stabilnosti podjetja, prenos bonitetnega poročila, pregled ključnih oseb, nastavitev Bizi obveščevalca. Vsa orodja so na voljo prek mobilnih in stacionarnih naprav, preizkusijo pa jih lahko s povsem brezplačnim testnim dostopom.

Na Biziju lahko najdete tudi zanimive podjetniške novice ter aktualne dogodke.  | Foto: Na Biziju lahko najdete tudi zanimive podjetniške novice ter aktualne dogodke.

Poslovni asistent Bizi je najbolj obiskana poslovna spletna stran v Sloveniji. Iz leta v leto pritegne več predstavnikov poslovne javnosti, ki iščejo koristne finančne, poslovne in kontaktne podatke iz pisarne ali na poti. Bizi je po raziskavi MOSS maja 2020 obiskalo več kot 288 tisoč različnih uporabnikov.

Ne spreglejte