Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 3. 2016,
20.12

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Dušan Mramor Marjan Batagelj Klub slovenskih podjetnikov

Četrtek, 3. 3. 2016, 20.12

5 let, 7 mesecev

Mramor s Klubom slovenskih podjetnikov dosegel soglasje glede davčnih sprememb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Minister za finance Dušan Mramor se danes v okviru zbiranja predlogov glede davčnih sprememb ni sestal le z Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije, temveč tudi s Klubom slovenskih podjetnikov.

S predsednikom kluba Marjanom Batageljem sta se strinjala, da so na srečanju dosegli določeno soglasje glede tega, v katero smer naj gredo davčne spremembe.

S takšno obdavčitvijo je zelo težko spodbujati razvoj Kot je v izjavi za novinarje po sestanku povedal Mramor, so ponovno potrdili, da podjetjem na davčnem področju največ težav povzroča zelo visoka davčna obremenitev najproduktivnejših in razvojno najpomembnejših kadrov. S takšno obdavčitvijo je zelo težko spodbujati razvoj. Na srečanju so se tako pogovarjali, na kakšen način zmanjšati to presežno obremenitev.

Iskali način, ki bi bil za podjetja najmanj boleč Po ministrovih besedah je glede javnih financ jasno, da moramo javnofinančni primanjkljaj do leta 2020 znižati na nič, kar pušča zelo malo prostora za davčno razbremenjevanje. Zaradi tega so iskali način, ki bi bil za podjetja najmanj boleč, in tudi identificirali določena področja. Mramor je pri tem omenil večjo učinkovitost pri pobiranju davkov.

Bistveno bližje so si, kot se včasih zdi v javnosti Mramor je razgovor označil za konstruktiven, Batagelj pa dejal, da je bil koristen. Predsednik Kluba slovenskih podjetnikov, sicer direktor družbe Postojnska jama, je povedal, da so ugotovili, da so si bistveno bližje, kot se včasih zdi v javnosti. Po njegovem mnenju je bil to tudi namen srečanja, saj so pogledi ministrstva za finance in delodajalcev razlikujejo. Če bo takšnih pogovorov še veliko, bo bilanca države dobro uravnotežena tako za zaposlene kot za delodajalce in državo.

Novih ukrepov ne namerava predlagati brez predhodnega dogovora z gospodarstvom Potem ko je finančno ministrstvo že lani pripravilo predlog nekaterih davčnih sprememb, a jih je nato zaradi nasprotovanja javnosti kmalu umaknilo iz razprave, zdaj Mramor novih ukrepov ne namerava predlagati brez predhodnega dogovora z gospodarstvom. Ta teden se je srečal tudi z Gospodarsko zbornico Slovenije in Združenjem delodajalcev Slovenije, v petek sledi še pogovor s sindikati, naslednji četrtek pa pogovor na Trgovinski zbornici Slovenije.

Ne spreglejte