SiolNET. Posel danes Novice
2,39

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gorenju grozijo množična odpuščanja

2,39

termometer

Gorenje Velenje
Foto: Ana Kovač

Skupina Hisense Europe načrtuje množično odpuščanje delavcev, je poročala TV Slovenija. V celotni skupini naj bi bilo konec leta zaposlenih 2.200 ljudi manj, od tega naj bi, po besedah Gorenjevega sindikalista Žana Zebe, v Sloveniji število zaposlenih znižali za 1000. Vodstvo je načrte o odpuščanju pripisalo slabi ekonomski situaciji zaradi pandemije, piše STA.

Hisense Gorenje je decembra lani napovedoval dvig učinkovitosti proizvodnje, februarja letos pa je postalo jasno, da bo brez dela ostalo 176 ljudi. Po poročanju TV Slovenija zdaj kaže, da bo številka bistveno višja. Vodstvo Gorenja naj bi "na vrat na nos" sklicalo sestanek, na katerem so bili prisotni: eden od izvršnih direktorjev podjetja Chao Liu, direktor proizvodnje Tomaž Korošec, kadrovniki in na drugi strani predstavniki sveta delavcev, sindikata in delavski direktor Drago Bahun.

Vodstvo je predstavnikom zaposlenih predstavilo podatke o slabi ekonomski situaciji, ki naj bi bila posledica epidemije. Proizvodnja v Velenju je sicer stala kar tri tedne, tudi danes pa obrat še ni polno operativen, piše STA.

Predsednik sindikata: Informacija nas je šokirala

Predsednik sindikata Skei Gorenje Zeba je za televizijo pojasnil, da naj bi v Sloveniji odpustili 1000 ljudi, od tega 700 zaposlenih v proizvodnji v Velenju in 300 v družbi Hisense Europe. Kot je dodal, jih je informacija o tako obsežnem odpuščanju šokirala. Po njegovih besedah so se zaposleni bili v času krize pripravljeni marsičemu odreči, ob tem pa je izpostavil, da je podjetje dobilo pomoč države, "verjetno tudi z namenom, da se ne bi odpuščalo".

Prvi posvet z zaposlenimi o odpuščanjih naj bi bil po prvomajskih praznikih, je še poročala TV Slovenija.

V Gorenju bodo načrte glede zmanjšanja števila zaposlenih podrobneje predstavili v četrtek, piše STA.

V Gorenju je zaposlenih okoli 9.300 ljudi, poroča TV Slovenija.

Gorenje Velenje Posel danes Kitajci v Gorenju: bi se jih morali bati ali jim pogrniti zlato preprogo? #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 73
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin