Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 1. 2016,
19.36

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Združenje Manager

Četrtek, 21. 1. 2016, 19.36

6 let, 7 mesecev

Mladi menedžer leta je Gregor Rebolj iz podjetja Klika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V Združenju Manager so naziv Mladi manager leta 2015 podelili Gregorju Rebolju iz podjetja Klika, priznanje za življenjsko delo na področju menedžmenta pa je dobila Cvetana Rijavec.

"Primorka Cvetana Rijavec spada med slovenske menedžerje s prepoznavnimi in prebojnimi poslovnimi rezultati, ki so jih dosegla podjetja pod njenim vodstvom. Kemijska inženirka po izobrazbi in ljubiteljica kulture je soustvarjala kultne slovenske blagovne znamke, ki je dala pečat razvoju slovenskega gospodarstva," so v utemeljitvi nagrade zapisali v Združenju Manager.

Začela je v Šampionki Renče, končala v Mlekarnah Ljubljana Rijavčeva je kariero začela v Šampionki Renče kot tehnolog v razvoju in vodja kontrole kakovosti. Po desetih letih je prestopila v ajdovski Fructal, kjer je hitro napredovala iz vodje kontrole kakovosti v tehnično direktorico, pri 39 letih pa je prevzela vodenje družbe.

Fructal Ajdovščina je postal njena velika poslovna ljubezen, so zapisali v združenju. Uspešno se je spopadla s sanacijo podjetja, pod njenim vodstvom je Fructal postal največji slovenski predelovalec sadja, prisoten na več kot 18 svetovnih trgih.

Leta 1998 je Združenje Manager Fructalu podelilo priznanje za do žensk prijazno podjetje, njegova prva dama pa je bila nominirana za Slovenko leta. Dve leti pozneje je družba dosegla 60 milijonov evrov prihodkov in 2,3 milijona evrov dobička.

Po prodaji Fructala Pivovarni Union je Cvetana Rijavec odstopila kot predsednica uprave in se lotila preoblikovanja Lekove kozmetične enote v samostojno podjetje. Lek Kozmetika je med njenim šestletnim vodenjem ostal in utrdil položaj tržnega vodje na področju krem v Sloveniji.

Ljubljanske mlekarne potegnila iz rdečih številk Leta 2007 je odšla v Ljubljanske mlekarne in živilsko podjetje potegnila iz rdečih številk. Leta 2013 so Ljubljanske mlekarne prodali francoskemu Lactalisu, dve leti pozneje pa se je Rijavčeva poslovila z menedžerskega parketa.

Mladi menedžer dobiček povečal za 245 odstotkov Mladi manager leta 2015 je Gregor Rebolj iz podjetja Klika. Leta 2003 je Rebolj soustanovil podjetje Klika, raziskovalno-razvojni laboratorij za programske rešitve s poudarkom na mobilnih platformah in obdelavi podatkov v realnem času.

Klika je leta 2012 postala del švicarske skupine Sportradar, vodilnega svetovnega ponudnika športnih podatkov, Rebolj pa Sportradarjev direktor mobilnih storitev.

Pod njegovim vodstvom se je število zaposlenih v Kliki povečalo s petih na skoraj 100. Promet se je v zadnjih treh letih povečal za 355, dobiček pa za 245 odstotkov.

"Pisno potrdilo, da sem še vedno mlad" "Zdaj imam pisno potrdilo, da sem še vedno mlad," se je ob prejemu priznanja pošalil prejemnik. "Nagrado razumem kot priznanje za dosedanje delo in spodbudo za naprej," je še dejal Rebolj in se ob tem zahvalil svoji ekipi in družini.

Miro Cerar: Bodimo odprti, sodelujmo, iščimo priložnosti Podelitve se je udeležil tudi premier Miro Cerar, ki je zbrane pozval k premagovanju strahu. "Bodimo odprti, sodelujmo, iščimo priložnosti," je dejal. "Predvsem pa si ne mečimo stalno polen pod noge," je sporočil zbranim menedžerjem in politikom.

Največji potencial Slovenije so ljudje, je poudaril in razstavil tablico z napisom "Slovenec sem. Ne jamram. Iščem rešitve." "Mislim, da znamo iskati rešitve, smo inovativni, a le, če to res želimo," je poudaril ob tem.

Ne spreglejte