SiolNET. Posel danes Novice
0,57

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Merkan odstopil s položaja predsednika uprave Telekoma Slovenije

0,57

termometer

Matjaž Merkan
Matjaž Merkan je odstopil s položaja predsednika uprave Telekoma Slovenije. Foto: STA

Matjaž Merkan je odstopil z mesta predsednika uprave Telekoma Slovenije, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz največjega slovenskega telekomunikacijskega operaterja. Poudarili so, da je odstopil izključno iz osebnih razlogov, vsa ugibanja v medijih pa zavrnili. Družbo bo začasno vodil podpredsednik uprave Tomaž Seljak.

Z Merkanovo odstopno izjavo se je danes že seznanil Telekomov nadzorni svet, ki je nadaljeval minuli teden prekinjeno sejo, in odstop sprejel. "Matjaž Merkan se je za odstop odločil izključno iz osebnih razlogov, vsakršne drugačne navedbe oz. ugibanja, ki se pojavljajo v medijih, pa zavračata tako Merkan kot družba Telekom Slovenije," so zapisali v večinsko državnem telekomunikacijskem operaterju.

Merkanu, ki je z delom začel šele 1. septembra, mandat na mestu predsednika uprave preneha danes, delovno razmerje v družbi pa z namenom primopredaje poslov v petek, so še pojasnili v družbi. To bo do imenovanja novega predsednika uprave vodil podpredsednik uprave Tomaž Seljak, in to s polnimi pooblastili, so sklenili.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin