SiolNET. Posel danes Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Matej Narat vendarle ne bo sedel v upravi Istrabenza

0

termometer

 | Foto:
Po včerajšnji odločitvi, da nekdanji prvi mož Save Matej Narat s 1. marcem postane član uprave Istrabenza, je še pred nastopom funkcije danes nepreklicno odstopil.

Matej Narat, ki je novembra lani zapustil vodenje Save, bi moral s 1. marcem nastopiti mandat člana uprave Istrabenza. A je še pred nastopom funkcije nepreklicno odstopil s tega položaja, je družba Istrabenz objavila prek spletnih strani Ljubljanske borze.

"Glede na povsem neutemeljene reakcije in kvalifikacije, usmerjene v diskreditacijo ne samo mene, temveč poleg Save tudi Istrabenza, sem se odločil, da bom odstopil s funkcije člana uprave družbe Istrabenz," je v sporočilu za javnost zapisal Narat.

Dodal je, da želi s svojim odstopom preprečiti nadaljevanje tendencioznega in škodljivega prikazovanja poslovanja in položaja Istrabenza, "izključno zavoljo povezanosti z mojim imenom".

Z odločitvijo za delo v upravi Istrabenza je sicer, kot je navedel, želel s svojimi izkušnjami iz skoraj petletnega dela, pridobljenih pri sanaciji in prestrukturiranju Save, "ki je bila pred mojim prevzemom funkcije predsednika uprave v tej družbi po mnenju mnogih poznavalcev v brezizhodnem oz. brezperspektivnem položaju", pomagati pri dokončanju prestrukturiranja skupine Istrabenz.

Cerar: Gedrih bi moral temeljito razmisliti Na vprašanja novinarjev o zadnjem kadrovanju – v torek je poleg Naratovega imenovanja v upravo Istrabenza prišlo še do kadrovskih menjav v Hotelih Bernardin in posledično v družbi Sava Turizem – je danes na novinarski konferenci po seji vlade odgovarjal tudi predsednik vlade Miro Cerar. Kot je dejal, z okoliščinami Naratovega imenovanja v upravo Istrabenza sicer ni seznanjen, bi pa moral po njegovem prepričanju Istrabenzov nadzornik Gedrih temeljito razmisliti, ali je njegova vloga v nadzornem svetu NLB združljiva z vlogo, ki jo je odigral pri Naratovem imenovanju. "To je sicer stvar presoje, ki sodi v domeno korporativnega upravljanja in korporativne etike," je dodal premier.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin