Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 4. 2014,
12.04

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Luka Koper Gašpar Gašpar Mišič

Ponedeljek, 14. 4. 2014, 12.04

7 let, 2 meseca

Luka Koper: Gašpar Gašpar Mišič predal posle

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Luki Koper se je končala primopredaja poslov med dosedanjim predsednikom uprave Gašparjem Gašparjem Mišičem, ki so ga nadzorniki razrešili v petek, in novim prvim možem družbe Andražem Novakom.

Andraž Novak, doslej član uprave za področje operative in prodaje, bo na tem mestu predvidoma do poletja. Kot so po predaji poslov sporočili iz Luke Koper, sta tako Gašpar Gašpar Mišič kot Novak primopredajo ocenila kot korektno. Dokumentacija je po Novakovih pojasnilih obsežna, vendar pa olajševalno okoliščino vidi v tem, da je bil kot član uprave z njo že seznanjen.

"Prioritete so jasne. Delali bomo skladno s poslovnim načrtom za leto 2014, ki postavlja v ospredje razvoj kontejnerskega terminala v naslednjih petih letih ter izvedbo ostalih zastavljenih naložb," je delo uprave v prihodnjih mesecih orisal Novak.

Mišič naj bi pozval nadzornike, da odpravijo sklep o imenovanju Medtem ko so se v medijih pojavile informacije, da je Gašpar Mišič danes predsednici nadzornega sveta Alenki Žnidaršič Kranjc postavil ultimat za preklic petkove odločitve o njegovi razrešitvi, so v Luki Koper pojasnili, da prva nadzornica danes ni prejela nikakršne "tovrstne zahteve in četudi bi jo, bi se moral o tem izreči celoten nadzorni svet".

Po pisanju spletnih Financ je Gašpar Mišič danes Žnidaršič Kranjčevi poslal dopis, v katerem nadzornike poziva, naj odpravijo neveljaven sklep, po katerem so ga v petek odstavili, čas za odločitev pa postavil do 12. ure.

Gašpar Mišič: Odločalo bo sodišče "V kolikor bo predsednica nadzornega sveta pravilno odreagirala, bomo nadaljevali delo. V nasprotnem primeru sledi vložitev zahteve po zadržanju sklepa, tožba in pa presoja ustavnosti zakona," je po pisanju Financ napovedal Gašpar Mišič in dodal: "Naredil bom vse, kar je v skladu z resnico in veljavno zakonodajo, vse, kar pa odstopa od tega, pa bo potrebno odpraviti. Odločalo bo pa sodišče."

Kot so v sporočilu za javnost po primopredaji navedli v Luki Koper, je Gašpar Mišič nadaljnje korake glede ukrepanja zaradi razrešitve pospremil z besedami: "V zvezi z napovedjo o vložitvi začasne odredbe in tožbe zoper sklep o moji razrešitvi se obrnite na odvetnika Uroša Križanca."

Razrešili so ga zaradi "nedelovanja uprave" Nadzorniki so Gašparja Mišiča z mesta predsednika uprave družbe po pojasnilih prve nadzornice razrešili zaradi "nedelovanja uprave". Za njegovo razrešitev so glasovali štirje nadzorniki, štirje so bili proti, medtem ko se je eden vzdržal. Ključno vlogo je odigral glas Žnidaršič Kranjčeve, ki ima večjo težo.

Po glasovanju so nadzorniki porabili dve uri za razrešitev dileme okoli izida glasovanja glede na statut družbe v povezavi z zakonom o gospodarskih družbah. Kot je po seji dejala Žnidaršič Kranjčeva, so preverjali pravne osnove, poslovnik in zakon o gospodarskih družbah, kako je v tem primeru, glede na to, da je bil statut pred kratkim spremenjen.

Ne spreglejte