Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 5. 2019,
14.26

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Thomas Cook Condor letalska družba Lufthansa

Torek, 7. 5. 2019, 14.26

4 leta, 11 mesecev

Lufthansa bi kupila Condor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Lufthansa | Še posebej privlačni za Lufthanso so Condorjevi leti na turistične destinacije iz Frankfurta in Münchna, ki bi jih lahko po njegovih besedah pridružili Lufthansini hčerinski družbi Eurowings. | Foto STA

Še posebej privlačni za Lufthanso so Condorjevi leti na turistične destinacije iz Frankfurta in Münchna, ki bi jih lahko po njegovih besedah pridružili Lufthansini hčerinski družbi Eurowings.

Foto: STA

Nemški letalski prevoznik Lufthansa je oddal ponudbo za nakup letalske družbe Condor, zdaj v lasti britanskega turističnega koncerna Thomas Cook. Lufthansa bi lahko ponudbo razširila na vse letalske družbe v skupini Thomas Cook, je danes na skupščini družbe povedal prvi mož Lufthanse Carsten Spohr.

Prvi rok za oddajo interesa za nakup Condorja s sedežem v Nemčiji ter družbe Thomas Cook Airlines v celoti ali posamično, ki leti iz Velike Britanije in skandinavskih držav, se izteče danes, po poročanju medijev pa se za nakup zanimajo tudi britansko-španski letalski koncern IAG, pod okriljem katerega posluje British Airways, kot tudi ameriški finančni investitor Indigo, ki ima v lasti madžarsko družbo Wizz Air.

BMW iNext
Avtomoto BMW in Lufthansa: razkritje avta na boeingu 777

Za Lufthanso posebej privlačni leti iz Frankfurta in Münchna

"Oddali smo nezavezujočo ponudbo za Condor, z možnostjo razširitve na vse letalske družbe v lasti koncerna Thomas Cook," je dejal Spohr. Še posebej privlačni za Lufthanso so Condorjevi leti na turistične destinacije iz Frankfurta in Münchna, ki bi jih lahko po njegovih besedah pridružili Lufthansini hčerinski družbi Eurowings.

Turistični koncern Thomas Cook, ki je v finančnih težavah, je svoji letalski družbi s skupaj 105 letali in približno 9000 zaposlenimi ponudil naprodaj februarja, da bi prišel do dodatnih sredstev za nove hotele in digitalizacijo.

Letalski prevozi, ki jih opravlja v Veliki Britaniji, Skandinaviji, Nemčiji in Španiji, so lani ustvarili dobiček iz poslovanja v višini 129 milijonov britanskih funtov (147 milijonov evrov). Celotna skupina Thomas Cook je leto 2018 končala z izgubo.

Lufthansa
Novice Lufthansa razmišlja o nakupu nizkocenovnega prevoznika Norwegian
Ne spreglejte