SiolNET. Posel danes Novice
9,49

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Diskontni trgovec v Nemčiji uvaja velike spremembe. Kaj pa Slovenija?

9,49

termometer

lidl | Lidl ima v Sloveniji 63 trgovin in 1.800 zaposlenih.  | Foto:
Lidl ima v Sloveniji 63 trgovin in 1.800 zaposlenih.

Trgovska veriga Lidl se vsaj v Nemčiji pripravlja na velike spremembe. Artikli, ki stanejo več kot 20 evrov, v zadnjih tednih ne gredo več v prodajo, zato naj bi trgovec v prihodnjih mesecih korenito spremenil svojo ponudbo. Iz slovenskega Lidla pa sporočajo, da je značilnost diskontnih trgovin, da se hitro prilagajajo željam in življenjskemu slogu kupcev. "To počnemo ves čas, ne le v zadnjih nekaj letih," so sporočili iz Lidla.

Artikli, ki ne gredo v prodajo, naj bi v prihodnjih mesecih vsaj v Nemčiji izginili s polic diskontnega trgovca Lidl, poroča nemški medij Lebensmittelzeitung. Kupci namreč veliko manj posegajo predvsem po izdelkih, ki so dražji od 20 evrov.

Slovenija: neprehrambni izdelki ostajajo

"Tudi neprehrambni izdelki ostajajo del našega poslovnega modela, saj so priljubljeni pri slovenskih kupcih. Kupcem ponujamo zanimiv nabor izdelkov, ki se tedensko spreminjajo in so namenjeni različnim življenjskim stilom, od kuhinje do skrbi za vrt, dom, oblačila in podobno," so na vprašanje, ali se bodo tudi na južni strani Alp zgodile podobne spremembe kot v Nemčiji, odgovorili iz Lidl Slovenija.

Kot poudarjajo pri trgovcu, v zadnjem letu sicer opažajo, da so kupci bolj pozorni pri nakupu in dobro poznajo ponudbo. "Lidl Slovenija se sicer vsak dan trudi kupcem ponuditi izdelke odlične kakovosti po najboljši možni ceni. Zelo skrbimo, da bi bili naši izdelki s tedenskimi akcijskimi ponudbami dostopnejši slovenskim kupcem," pravijo pri Lidlu.

Med omenjene spadajo predvsem neživilski izdelki, kot so oblačila, gospodinjski aparati in orodje. Poleg vse manjšega zanimanja kupcev za ta asortma, kar analitiki pripisujejo previdnosti Nemcev pred napovedano zimsko draginjo, naj bi se Lidl za prenehanje prodaje neživilskih izdelkov odločil tudi zaradi nedelujočih oskrbovalnih verig za te produkte. Ti so sicer v preteklosti bili med izdelki, ki so trgovcu prinašali največje dobičke.

Je pa prodaja hrane v zadnjih tednih v Nemčiji postala veliko bolj dobičkonosna za trgovca. Zato naj bi se ta po poročanju nemškega medija v prihodnjih mesecih osredotočil predvsem na prodajo svežih prehrambnih izdelkov, kot so zelenjava, sadje in kruh.

Revščina. Socialna pomoč. Novice Slovenija in draginja: že danes izbirajo, ali položnice ali pa hrana #video Robert Golob Novice Golob napoveduje nove draginjske dodatke, tokrat za ... Hrana. pomanjkanje. Cene. prazne police. višanje cen. žito. suša. žita. račun. Novice Odšli smo v trgovine kupit hrano: kakšne so razlike med cenami? #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin