SiolNET. Posel danes Novice
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Kako kupiti bitcoin in druge kriptovalute (ugodno in preprosto)?

Oglasno sporočilo

Vas zanima, kako kupiti Bitcoin ali kako kupiti kriptovalute, kot so Ethereum, BNB ali drugi "altcoini"? Leta 2021 obstaja ugoden in hkrati preprost način!

Kako kupiti bitcoin in druge kriptovalute? Čim ugodneje in kar se da preprosto! Kako kupiti bitcoin in druge kriptovalute? Čim ugodneje in kar se da preprosto!

Za nakup bitcoina in drugih kriptovalut obstajajo različni sistemi. Nekateri so za običajnega investitorja preveč kompleksni. Drugi imajo oderuške provizije. Tretji imajo na voljo zelo malo kriptovalut …

Sam sem preizkusil kar nekaj ponudnikov in od vseh me je najbolj prepričal Binance.

Za brezplačno registracijo kliknite na https://www.binance.com.

Zakaj Binance.com?

  • Ker ima v ponudbi več kot 500 različnih kriptovalut (za primerjavo, Kraken jih ponuja le 89, eToro le 37…)
  • Zaradi zanesljivosti. Glede na promet je to največja trgovalna platforma za kriptovalute. Zato je to varen in preverjen način za nakup bitcoina in drugih kriptovalut.
  • Ker ima nizke provizije. Provizije so bistveno nižje kot na večini konkurenčnih platform. Za primerjavo: trgovalna provizija je od 0,015 do 0,1 odstotka. Na Coinbase, enem izmed največjih konkurentov, je provizija 0,5 odstotka, kar je vsaj več kot petkrat več. (vir: Investopedia.com)

Za brezplačno registracijo kliknite na https://www.binance.com

Vprašanje kako kupiti bitcoin nas kljub višjemu tveganju muči zaradi njegove pretekle donosnosti. Vrednost bitcoina proti koncu leta 2021 ponovno dosega nove rekorde in vsi, ki so v njih investirali, tik preden je kripto mehurček razpočil, so ponovno v plusu.

Ravno zaradi takšnih nihanj je pomembno, da v nakup bitcoina, drugih kriptovalut ali katerekoli druge naložbe investiramo le tista sredstva, katerih izguba ne bo prizadela našega življenjskega standarda.

Le tako bomo lahko namreč počakali več let, da se trend naše naložbe obrne, in ne bomo prisiljeni v prodajo po zelo nizki ceni.

Razmišljanje iz originalnega članka iz leta 2017 še vedno drži:

Kriptovalute nas privlačijo zaradi donosnosti. Če bi pred petimi leti v bitcoin vložili samo tisoč evrov, bi do danes, kljub padcu v zadnjem letu, že ustvarili 38 tisoč evrov čistega dobička. Samo za primerjavo naj povem, da bi pri nakupu nepremičnine in oddajanju v najem po sedemodstotnem letnem donosu potrebovali več kot 500 let, da bi ustvarili enak donos, če se blok do takrat še ne bi podrl.

Seveda vsi opozarjajo, da gre morda za mehurček, ki lahko poči, in tudi sam ne bi nikoli vseh svojih prihrankov vložil na tako tvegano področje, a tveganje desetih odstotkov prihrankov iz nogavice, ki mi lahko prinesejo desetkrat več, kot je ostanek v nogavici, v samo enem letu ...

Pretekli donosi niso zagotovilo za prihodnost!

Bitcoin še vedno, kljub daljši stagnaciji med letoma 2017 in 2020, spet izjemno raste. Pred kratkim je ravno presegel nove rekordne vrednosti, a ta rast v medijih za zdaj niti še ni zelo izpostavljena.

Običajno je postopek nakupa bitcoina precej zahteven za nekoga, ki še nima izkušenj s tem. A obstaja tudi preprost način, s katerim lahko investirate v rast vrednosti bitcoina in drugih kriptovalut.

Namesto oderuških platform, ki omogočajo trgovanje z le nekaj najbolj znanimi kriptovalutami, uporabite Binance – za registracijo in nakup kriptovalut kliknite tukaj.

Opozorilo: Trgovanje s kriptovalutami predstavlja visoko stopnjo tveganja. Ne tvegajte denarja, ki ga niste pripravljeni izgubiti.

Kako kupiti bitcoin in kako druge kriptovalute (t. i. altcoine) na preprost in zelo ugoden način?

Registracija na Binance.com je brezplačen in izjemno preprost postopek, ki vam ne bo vzel več kot pet minut.

Po opravljeni registraciji vaš trgovalni račun za trgovanje s kriptovalutami še verificirajte. Za to bo dovolj le en osebni dokument in vaš selfi, zato je najbolje, da registracijo opravite kar prek mobilnega telefona.

Ko se registrirate, lahko denar na svoj trgovalni račun nakažete:

  • prek bančnega nakazila (brez provizije) ali
  • s kreditno kartico (takojšne nakazilo, 1,8 odstotka provizije).

Za nižje zneske in če se vam mudi, bo kreditna kartica dobra izbira. Pri nakazilu s kreditno kartico boste namreč kriptovalute lahko kupili praktično takoj, a bo vaše nakazilo znižano za 1,8 odstotka, kolikor trenutno znaša provizija pri nakazilu prek kartic Visa ali Mastercard. Pri višjih zneskih pa za nakup bitcoina in drugih kriptovalut priporočam uporabo bančnega nakazila. Pri bančnem nakazilu sicer traja nekaj dni, da sredstva prispejo na vaš trgovalni račun, a je nakazilo popolnoma brezplačno, brez kakršnihkoli skritih provizij.

Pri nakazilu nekaj sto evrov na vaš trgovalni račun bo ta provizija zanemarljiv strošek, če pa želite nakazati več sredstev, je lahko znesek provizije že tako visok, da se splača počakati nekaj dni.

Če še niste, je zdaj zadnja priložnost – kliknite tukaj in se registrirajte na Binance.com.

*Vlaganje v kriptovalute in druge finančne instrumente je zelo tvegano, zato ta članek ni priporočilo za vlaganje v kriptovalute ali katerekoli druge finančne instrumente. Ker je finančna situacija vsakega posameznika specifična, se pred kakršnikoli finančnimi in trgovalnimi odločitvami posvetujte s strokovnjakom.
*Pretekli donosi niso jamstvo za prihodnje donose.
*Kriptovalute so nestanovitni instrumenti, ki lahko v zelo kratkem časovnem okviru močno nihajo, in zato niso primerni za vse vlagatelje. Razen s CFD-ji trgovanje s kriptovalutami ni urejeno in ga zato trenutno ne nadzoruje noben regulativni okvir EU.

Naročnik oglasnega sporočila je www.forex-trgovanje.si.

delitve: 223
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin