Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
10. 1. 2018,
14.07

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,38

10

Natisni članek

Koper Zmago Jelinčič nepremičnine

Sreda, 10. 1. 2018, 14.07

6 let, 3 mesece

Jelinčič prodaja hišo v Ljubljani za več kot milijon evrov #video

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,38

10

Na spletu smo zasledili oglas za prodajo hiše ob Bleiweisovi cesti, kjer je sedež stranke SNS in kjer živi njen predsednik Zmago Jelinčič. "Ideja je, da se proda," je dejal Jelinčič.

Nekdanji politiki Zmago Jelinčič se je z idejo, da proda hišo ob Bleiweisovi cesti, poigraval že nekaj časa."Že pred štirimi, petimi leti sem se pogovarjal z agencijami, da bi prodal hišo. Če pride ugoden kupec, jo bom prodal," je za Siol.net povedal Jelinčič.

Razlog: odhod na Obalo

Zmago Jelinčič se želi preseliti v Koper. | Foto: Ana Kovač Zmago Jelinčič se želi preseliti v Koper. Foto: Ana Kovač Odločitev za prodajo hiše, zgrajene leta 2003, je posledica želje po selitvi na Obalo. "Želim si živeti ob morju, zato bom šel v Koper," o novem domovanju, če mu bo uspelo prodati ljubljansko hišo, pravi predsednik SNS.

Cena hiše je na največje slovenskem spletnem nepremičninskem portalu postavljena pri 1,35 milijona evrov. "Za to ceno ne prodam. To je neumnost. Agencija je postavila svojo ceno. Toliko je vredna samo parcela, brez hiše. Vrednost hiše je pred leti Imos ocenil na približno tri milijone evrov," pravi Jelinčič.

Stranka bi se selila v manjše stanovaje

Ob morebitni prodaji hiše ob Tobačni bi se selil tudi sedež stranke SNS, ki se želi na prihodnjih volitvah vrniti v državni zbor.

"Za potrebe stranke bomo kupili kakšno manjše stanovanje v Ljubljani," pravi njen predsednik.

Takole je bila konec maja leta 2015 videti hiša, ki jo na Obali gradi Zmago Jelinčič. | Foto: Bor Slana Takole je bila konec maja leta 2015 videti hiša, ki jo na Obali gradi Zmago Jelinčič. Foto: Bor Slana

Zemljišče v Kopru kupil leta 2011

Jelinčič se želi preseliti v Koper, kjer je leta 2011 njegova žena Monika Jelinčič na dražbi kupila zemljo ob obalni cesti, ki povezuje Koper in Izolo. Za 2.200 kvadratnih metrov zemljišča je odštela 576 tisoč evrov oziroma slabih 300 evrov za kvadratni meter.

Obalno cesto Parenzane so lanskega marca, po več letih prizadevanj lokalnih oblasti, zaprli za promet. S tem so se dvignile cene nepremičnin na tem območju.

V nasprotju z ljubljanskim domovanjem Jelinčić svojega na Obali ni pripravljen prodati. Pred časom je zatrdil, da ob nakupu ni razmišljal o zaprtju ceste, dvigu cen ali prodaji nepremičnine, temveč le o tem, da bo lahko užival na slovenski obali. Prostih zemljišč za gradnjo na tem območju po njegovih besedah skorajda ni več.

Ne spreglejte