Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 10. 2020,
6.00

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

zlato PR članek Fortrade

Četrtek, 8. 10. 2020, 6.00

3 leta, 6 mesecev

Je zdaj primeren čas za nalaganje v zlato?

Oglasno sporočilo
zlato

Ljudje, ki se ne ukvarjajo z investiranjem, razumejo vrednost zlata - v času negotovosti, ko valute, kot je britanski funt, ali blago, kot je surova nafta, nenadoma izgubijo vrednost, se zlato uporablja kot varno zatočišče. Zato ljudje v obdobjih turbulentnih geopolitičnih dogodkov, kot so svetovna pandemija ali predsedniške volitve, raje vlagajo v zlato.

Zato je letos zlato doseglo najvišjo ceno v zgodovini.

Fortrade je vsem, ki bi se radi naučili trgovanja s ceno zlata na spletni borzi (finančna pogodba za razliko – CFD) ali si preprosto razširili znanje, pripravil brezplačni vodnik z naslovom Kako trgovati s ceno zlata na spletu. Vodnik je prilagojen vsem ravnem znanja in si ga lahko prenesete prek spodnje povezave.

Brezplačni vodnik Kako trgovati s ceno zlata na spletu prenesite tukaj.

Cena zlata je letos v nekem trenutku skočila za več kot 30 %, medtem ko je v času pisanja tega besedila 26 % nad svojo vrednostjo z začetka leta. Zlato je sredi marca doseglo najnižjo raven, 6. avgusta pa najvišjo raven v zgodovini, in sicer okoli 2.070 USD za unčo.

zlato | Foto:

Bo zlato tudi v prihodnje sijalo z enako lučjo?

Po mnenju analitikov večine investicijskih bank je odgovor - da! Vse kaže na veliko verjetnost, da se bo Evropa znašla pod novim udarom virusa covid-19. Poleg tega enačba vključuje ameriške predsedniške volitve, ki so v preteklosti že povzročile znatna nihanja na trgih, kar pomeni dodatno negotovost in bi lahko povečalo povpraševanje po zlatu. Tudi napetosti med ZDA in Kitajsko ostajajo velike, zlasti zato ker v prvi fazi trgovinskega sporazuma med obema velesilama še ni napredka.

Kar zadeva banke, se skoraj soglasno strinjajo glede vprašanja napovedi prihodnjega gibanja cene zlata. Goldman Sachs napoveduje, da bo letos zlato preseglo 2000 dolarjev za unčo in kmalu doseglo 2300 dolarjev. Podobno meni tudi JP Morgan. Najnovejšo napoved cene zlata je objavila družba Societe Generale, ki je septembra objavila, da v prvem četrtletju prihodnjega leta pričakuje povprečno ceno zlata v višini 2200 dolarjev.

Brezplačni vodnik Kako trgovati s ceno zlata na spletu prenesite tukaj.

Viri: Bloomberg, Reuters, Wall Street Journal

Pogodbe, za razliko s CFD-ji, so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. Večina računov majhnih vlagateljev pri trgovanju s pogodbami izgubi denar. Razmisliti morate o tem, ali razumete pogodbo in si lahko privoščite tveganje, da izgubite ves denar. Ne pozabite: izgubite lahko vse, ostane vam le znesek na vašem računu, ki ste ga namenili za trgovanje. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato se morate zavedati, da razumete tveganja oziroma si poiščite neodvisen nasvet. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabe teh informacij in za morebitne posledice. Ne dajemo zagotovil ali jamstev glede pravilnosti ali popolnosti teh informacij; vsaka oseba na podlagi lastne odgovornosti sprejema odločitve na podlagi teh informacij. Informacije niso namenjene prebivalcem Združenih držav Amerike ali Belgije in niso namenjene za distribucijo ali uporabo katerekoli osebe v katerikoli državi ali v pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.


Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade.

 

 

Ne spreglejte