Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 6. 2014,
11.36

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Izet Rastoder Ivica Todorić

Torek, 10. 6. 2014, 11.36

6 let, 7 mesecev

Izet Rastoder in Ivica Todorić podpisala stomilijonsko pogodbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hrvaški Agrokor in podjetje Rastoder, ki se ukvarja z uvozom in prodajo eksotičnega sadja, sta podpisala pogodbo o poslovnem sodelovanju v višini od 70 do 100 milijonov evrov.

"V Sloveniji, pa tudi drugod po regiji, je še nekaj takšnih podjetij, ki jih opazujemo in katerih proizvode nameravamo vključiti v naš sistem, da še obogatimo ponudbo našim kupcem," je ob tem povedal predsednik uprave Agrokorja Ivica Todorić.

Rastoder zadovoljen z dosedanjim sodelovanjem Pogodba, ki je bila podpisana v petek v Zagrebu, je po Todorićevih besedah sad spremljanja dela podjetja Rastoder, ki da je z delom in kakovostjo proizvodov pritegnilo njihovo pozornost. "Poskusno obdobje, v katerem smo preverili ne samo njihove dobave, ampak tudi izkušnje njihovih kupcev v drugih državah, so končali z odliko," je še dodal Todorić.

Kot so sporočili, je Izet Rastoder ob tem izrazil zadovoljstvo z dosedanjim sodelovanjem in tudi, da so v Agrokorju prepoznali njihovo kakovost. Dejal je, da je to plod strateškega razmisleka o tem, kako pristopiti k sodelovanju.

"Skupno sodelovanje lahko izboljša poslovanje obeh partnerjev" "Tovrstne pogodbe so namreč rezultat dolgoletnega dobrega dela in dokazovanja, da skupno sodelovanje lahko izboljša poslovanje obeh partnerjev, predvsem pa ponudi višjo kakovost za enako ali nižjo ceno vsem Agrokorjevim kupcem," je poudaril Rastoder in dodal, da je povezovanje Agrokorja in Mercatorja velika priložnost za vsa slovenska podjetja, ki jih odlikuje vrhunska kakovost.

Vrednost pogodbe se giblje med 70 in 100 milijonov evrov letno. V sporočilu za javnost so izpostavili, da se je z omenjeno pogodbo podjetje Rastoder prebilo med tri najbolj uspešna podjetja na tem področju v Evropi ter da so cilji Izeta Rastoderja še višji.

Todorić kmalu novi lastnik Mercatorja? Kot je znano, je Todorićev Agrokor že dobil 485 milijonov evrov, torej ves denar, ki ga potrebuje za prevzem Mercatorja. Cena pa je visoka. Novi vlagatelji imajo pravico, da se usedejo na večino Agrokorja.

Todorić je po informacijah Financ za posojilo zastavil večino Agrokorja. Če Todorić ne bo mogel plačevali posojila, mu bodo novi financerji vzeli več kot polovico Agrokorja. S tem pa tudi upravljavsko kontrolo. Povedano po domače: Todorić bo ostal brez Agrokorja. Posojilo naj bi bilo vezano na javno prodajo delnic Agrokorja. Ta je načrtovana v letu 2016.

Ne spreglejte