SiolNET. Posel danes Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Izbira Gašparja Mišiča Luki Koper povzročila milijonsko škodo

0

termometer

 | Foto:
Luka Koper bo vložila odškodninsko tožbo proti italijanskemu podjetju Construzioni Generali Xodo, ker to ni pravočasno poglobilo morskega dna v pristanišču, piše Katja Gleščič v Primorskih novicah.

Vsebine tožbe v Luki Koper ne razkrivajo. Po informacijah Primorskih novic razlika, ki so jo morali plačati drugemu izvajalcu, ker Italijani niso opravili svojega dela, znaša približno milijon evrov. Italijani v roku, določenem s pogodbo, niso opravili niti desetine svojega dela.

Leta 2013 je Luka Koper, ki jo je vodil Gašpar Gašpar Mišič, objavila razpis za poglobitev morskega dna v pristanišču, na katerega se ni prijavil nihče, zato je Luka sama povabila izvajalce in se na koncu odločala med nizozemsko družbo Van Oord, ki bi delo opravila hitreje, a za višjo ceno, in italijanskim podjetjem Construzioni Generali Xodo. Tega so nato izbrali na podlagi nižje cene, čeprav se je Luki takrat že mudilo. Največji svetovni ladjarji so namreč napovedali, da bodo v severni Jadran pripeljali večje in bolj naložene ladje.

Gašpar Mišič se ne čuti krivega Gašpar Mišič trdi, da so napako naredili že njegovi predhodniki, ki so kot glavno merilo za izbiro izvajalca določili najnižjo ceno. Po njegovih besedah so Italijani že napovedovali tožbo, če ne bi bili izbrani.

Nizozemsko podjetje, ki je delo pozneje prevzelo od Italijanov, je poglobitev izvedlo, še preden so jeseni v Koper začele pluti velike ladje, še pišejo Primorske novice.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin