Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 6. 2012,
7.17

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

proizvodnja

Sreda, 13. 6. 2012, 7.17

7 let, 2 meseca

Iskra Bovec z novo logistično proizvodno halo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V družbi Iskra Avtoelektrika Avtodeli Bovec so namenu predali novo večnamensko halo. Slovesnosti ob odprtju 1,6 milijona evrov vredne naložbe se je udeležil tudi predsednik države Danilo Türk.

Predsednik je ocenil, da taki dogodki zagotavljajo bazo za trden, celovit gospodarski razvoj Slovenije. "Tu v Bovcu začenjamo danes praznovanje dneva državnosti z novim razvojem podjetja, ki je tehnološko napredno in perspektivno ter daje upanje, da bomo v Sloveniji zgradili tako bazo nadaljnjega industrijskega razvoja, ki bo zagotovila trden, celovit razvoj Slovenije," je v izjavi po odprtju dejal Türk.

Türk si želi, da bi Posočje dobilo podobo tehnološko naprednega dela Slovenije Predsednik si želi, da bi Posočje poleg turistične dobilo tudi podobo tehnološko naprednega dela Slovenije. "Nekaj nastavkov imamo na tem območju in vse skupaj se mi zdi, da lahko povežemo v industrijsko razvojno perspektivo. Pogovarjal sem se s predstavniki podjetja Bosch in verjamem, da lahko skupaj naredimo še zelo velike reči," je še povedal Türk.

Družba, ki izdeluje vžigalne tuljave za osebna vozila predvsem višjega cenovnega razreda, se je za investicijo v novo večnamensko halo odločila po podpisu pogodbe z nemško družbo Robert Bosch. Nova hala bo omogočila širitev tega sodelovanja, saj so z njo pridobili več delovnih površin.

Postavitev linij je bila sukcesivna. Iskra Bovec se je morala najprej prilagoditi višjim avtomobilskim standardom, saj je s tem postala proizvajalka vžigalnih tuljav za prvo vgradnjo, do tedaj pa je proizvajala tuljave predvsem za rezervne dele.

Prenovili tudi stare proizvodne prostore Stari proizvodni objekti so grajeni na klasičen način in iz materialov, ki so neustrezni za proizvodnjo ter skladiščenje materialov in izdelkov zahtevnih tehnologij. Zato so v novih proizvodnih prostorih postavili štiri nove proizvodne linije. Nova hala, katere polovica je namenjena skladišču, druga polovica pa proizvodni dejavnosti, je velika 1820 kvadratnih metrov. Ob novogradnji so poskrbeli tudi za prenovo starih proizvodnih prostorov.

Letno proizvedejo štiri milijone vžigalnih tuljav V Iskri Bovec letno proizvedejo štiri milijone vžigalnih tuljav. Družba približno četrtino svoje prodaje proda znotraj skupine Iskra Avtoelektrika, za katero proizvaja plastične komponente ter polizdelke, kot so rotorji. Tudi ti se vgrajujejo za končne potrošnike uveljavljenih avtomobilskih znamk.

Pripravljajo se tudi na nov projekt, katerega vrednost opreme za komponento, ki jo bodo proizvajali v Bovcu, je 2,5 milijona evrov.

Ne spreglejte